România s-a calificat în finala Mondialului de tango de la Buenos Aires

30 August 2009
Foto: arxxiduc.files.wordpress.com
Foto: arxxiduc.files.wordpress.com
România a fost reprezentată în finala celei de-a şaptea ediţii a Mondialului de tango, ce s-a desfăşurat duminică şi luni la Buenos Aires, o competiţie care de o săptămână a umplut barurile, teatrele şi centrele culturale ale capitalei argentiniene.
Potrivit site-ului oficial al competiţiei, este vorba despre românii Ricardo Lang şi Raquel Ziegler, din Suceava. Ei au candidat la secţiunea "tango salon".

60 de cupluri de pe continentele americane, din Europa şi Asia au rămas în finală dintre cele peste 300 înscrise iniţial pentru cele două probe ale concursului.Una dintre probe este "tangoul de salon" (Tango Salon), disciplină clasică, unde domină argentienii, iar cealaltă este tangoul de scenă (Tango Escenario), o categorie care presupune punerea în scenă a unei coregrafii mai bogate, cu machiaje şi costume mai sofisticate, disciplină foarte în vogă în Europa, Statele Unite sau Japonia.

Românii calificaţi în finală s-au întrecut cu perechi din Argentina, Chile, Columbia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Uruguay sau Venezuela.

Născut în "milongas" (saloanele tradiţionale de bal), tangoul de sală este dansul cel mai popular în Argentina, iar "străinii" se descurcă mai greu la această categorie în faţa competitorilor autohtoni.

Mondialul de tango oferă, de asemenea, posibilitatea de a organiza numeroase spectacole în afara competiţiei, cursuri de dans, expoziţii de cărţi şi seminarii despre celebrul dans al "porteños" (oamenii portului), cum li se mai spune locuitorilor din Buenos Aires.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?