România luptă împotriva încălzirii globale în stil britanic: Vom testa un nou proiect de revalorificare a deşeurilor

13 Mai 2009
Foto: flickr.com
Foto: flickr.com
România va testa un proiect britanic ce urmăreşte revalorificarea deşeurilor şi produselor secundare generate de anumiţi operatori economici, potrivit Ministerului Mediului.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Excelenţa Sa Dl. Robin Barnett, a efectuat o vizită de lucru în judeţul Suceava, ocazie cu care a dorit să se întâlnească cu reprezentanţii echipei proiectului LIFE07 ENV/RO/000690 Aplicarea principiilor ecosistemelor industriale în dezvoltarea regională (ECOREG), proiect coordonat de Ministerul Mediului şi finanţat de Uniunea Europeană prin Programul LIFE+.

ECOREG îşi propune să testeze în România, la nivel pilot, conceptul de "simbioză industrială", implementat cu succes în Marea Britanie, prin programul guvernamental NISP (National Industrial Symbiosis Programme).

Prin acest proiect se urmăreşte înregistrarea de economii masive de resurse prin revalorificarea în mod inovativ a deşeurilor şi produselor secundare generate de anumiţi operatori economici, acestea devenind resurse pentru alte activităţi economice, creându-se astfel reţele care acţionează în mod simbiotic.

În cadrul ECOREG, Ministerul Mediului a dezvoltat un parteneriat cu International Synergies Ltd., compania britanică ce a implementat Programul Naţional de Simbioză Industrială al Marii Britanii. Compania britanică a dezvoltat o metodologie specifică, pe care partea română doreşte să o testeze la nivelul judeţului Suceava."Proiectul ECOREG este un foarte bun exemplu de cooperare între mediul public şi cel privat, cu implicarea organizaţiilor non-guvernamentale. Proiectul reprezintă o oportunitate în contextul economic actual, în special pentru companiile mici. Este un exemplu a ceea ce trebuie făcut pentru a duce lucrurile mai departe, către o activitate economică sustenabilă", a declarat Robin Barnett.

Ambasadorul Marii Britanii s-a arătat interesat de evoluţia proiectului ECOREG, precum şi de extinderea acestei abordări în alte regiuni şi, ulterior, la nivel naţional, considerând că experienţa britanică în domeniu poate ajuta companiile româneşti în economia de resurse, cu impact pozitiv asupra mediului.

Robin Barnett este invitatul lui Emil Hurezeanu, vineri, 15 mai, de la 12:00, la ediţia specială a videochatului REALITATEA.NET LIVE.

Cei doi vor discuta despre efectele apocaliptice ale schimbărilor climatice, raportul Stern, cum sunt respectate normele europene de mediu în România şi Marea Britanie, dar şi ce oportunităţi de afaceri se întrevăd ca urmare a adoptării tehnologiei ecologice.

Citeşte şi "Videochat la REALITATEA.NET LIVE cu Emil Hurezeanu şi Robin Barnett, vineri de la ora 12:00"

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?