România face PAŞI DE MELC la absorbţia fondurilor europene

12 August 2014
Ministrul Fondurilor Europene a primit 250 de observaţii critice la documentul trimis la CE
Ministrul Fondurilor Europene a primit 250 de observaţii critice la documentul trimis la CE

Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut cu 0,44% în iulie, de la 36,03 în iunie la 36,47 în prezent. În primele 7 luni din 2014, s-a reuşit atragerea a 20% din ţintele anunţate de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la începutul anului şi păstrate în rectificarea bugetară!

În cifre absolute, absorbţia din iulie înseamnă 85 de milioane de euro, atraşi pe trei dintre cele şapte programe operaţionale: POS Mediu, PO Dezvoltarea Capacităţii Administrative şi PO Asistenţă Tehnică, potrivit Ziarului Financiar.

Absorbţia curentă (declaraţiile de cheltuieli transmise la Comisia Europeană) a crescut cu 0,44% în luna iulie, ajungând la 36,47% (7,006 miliarde de euro), faţă de 36,03% (6,921 miliarde de euro) la sfârşitul lui iunie.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, declara, la 21 ianuarie, la Bruxelles, că România îşi propune, în 2014, atragerea a 2,8 miliarde de euro din fondurile structurale.

În primele şapte luni ale anului, absorbţia curentă a crescut cu 576 milioane de euro, ceea ce reprezintă 20% din target. Mai multe...Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 -2
costel
12 Aug 16:43
Romania face pasi de melc la absortia fondurilor europene deoarece se asteapta ca sa-i oblige pe romani sa-si vanda pamantul la straini si sa vina astia sa absoarba banii. Deasemenea dupa ce se vor concesiona si resursele ( tot la straini bineinteles) sa vezi atunci cum se absorb banii europeni iar noi o sa murim de foame.
Răspunde
5 0
Ivan Turbinka
12 Aug 16:36
Daca nu-i LIBER LA FURAT tot degeaba!

Pai, ce, numa' niste unii au dreptu' sa mangleasca fonduri?!

Parc-ati fi-nvatat de la ai lu' Coana Mare, de antart, zau asa, nu sunteti democrati nici voi, halal guvernare...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?