România a dat mai mult pe importuri decât a scos din exporturi în primele patru luni ale anului

9 Iunie 2016
Creștere cu 10% pe exporturi de componente
Creștere cu 10% pe exporturi de componente

De la 1 ianuarie la 30 aprilie 2016, România a exportat mărfuri de 18,5 miliarde euro și a importat, în aceeași perioadă, de 21,35 miliarde de euro, arată estimările Institutului Național de Statistică (INS)

În aceste condiții, deficitul balanței comerciale, în primele patru luni, a fost de 2,78 miliarde de euro, cu 762,9 milioane de euro mai mult față de perioada similară a anului trecut.

În luna aprilie, exporturile au fost de 4,7 miliarde de euro, în timp ce importurile au fost de 5,5 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un deficit de 836,2 milioane de euro, într-o singură lună.

Deficit comercial avem și în cazul schimburilor intercomunitare. Expedierile au fost de 14,12 miliarde de euro, în timp de introducerile au fost de 16,73 miliarde de euro, mai arată datele INS.

Cea mai importantă pondere în comerțul exterior este deținută de maşinile şi echipamentele de transport, cu 48% la export şi 37,6% la import, fiind urmate de alte produse manufacturate, cu 33,2% la export şi 31,2% la import.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?