O socialistă de 29 de ani, cea mai tânără femeie aleasă în Congresul SUA. Premierele scrutinului

7 Noiembrie 2018
Alexandria Ocasio-Cortez
Alexandria Ocasio-Cortez

Democrata Alexandria Ocasio-Cortez a câștigat, așa cum era de așteptat, un fotoliu în Camera Reprezentanților, în districtul al 14-lea din New York, și devine, la 29 de ani, cea mai tânără femeie aleasă în Congresul SUA.

Alexandria Ocasio-Cortez l-a învins fără probleme pe contracandidatul republican Anthony Pappas, într-unul dintre cele mai ”albastre” districte americane.

De fapt, marea surpriză produsă de Ocasio-Cortez a avut loc în vară, când l-a învins în alegerile primare pe democratul veteran Joe Crowley.

Ocasio-Cortez, născută într-o familie originară din Puerto Rico, a câștigat alegerile primare cu o majoritate impresionantă, de 57,5% într-un district ce cuprinde părți ale cartierelor Bronx și Queens.

Tânăra, care se identifică drept democrată socialistă, susține asigurarea universală de sănătate, învățământul superior fără taxe, concediile medicale plătite, reforme în domeniul justiției și al finanțării în politică.

Este unul dintre democrații care pare să mute partidul spre stânga sau, așa um spun unii analiști, spre adevăratul său electorat, pierdut, cel puțin parțial, de Hillary Clinton, la scrutinul-șoc de acum doi ani.

Tot la scrutinul de marţi, alte două candidate democrate, Ilhan Omar şi Rashida Tlaib, o refugiată somaleză şi o americană născută la Detroit din părinţi imigranţi palestinieni, au devenit primele două femei de confesiune musulmană care au fost alese în Camera Reprezentanţilor, în circumscripţii din Minnesota şi, respectiv, Michigan, relatează AFP.

De asemenea, potrivit previziunilor din presa americană, Sharice Davids a devenit marţi prima amerindiană aleasă în Congresul SUA, iar în statul Colorado a fost ales guvernator democratul Jared Polis, care s-a prezentat deschis la alegeri ca fiind homosexual, o altă premieră în Statele Unite

 

 

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
07 Nov 05:58
Generatiile celor care au MUNCIT sa realizeze ceea ce vedem astazi dispar si sint inlocuiti de beizadele pretentioase si pretioase incapabile sa isi ordoneze propria viata dar hotariti sa parvina oricum ! Ii vedem la romanica in politica mai ales ... chiar daca nu sint chiar tinerei, unii chiar bosorogi, ei se comporta mai ceva ca adolescentii !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?