Revoltă în sistemul medical! Mesaj dur pentru Guvern

12 Iunie 2019
Proteste medici - Minsterul Sanatatii
Proteste medici - Minsterul Sanatatii

Este scandal în sistemul medical. Medicii de familie au trimis o scrisoare deschisă, prin care acuză Ministerul Sănătății de iresponsabilitate din cauza sistemului electronic, care este în colaps total. Medicii spun că trebuie să facă ture de noapte, ca să reuşească să valideze documentele. De vină este sistemul electronic, care se blochează ore bune, în fiecare zi. 

Printr-o scrisoare deschisă, adresată Guvernului, Ministerului Sănătății, dar și CNAS, Societatea Națională de Medicina Familiei(SNMF)spune că medicii din întreaga țară au ajuns la limita suportabilității.

 ,,Numărul și complexitatea problemelor fundamentale cu care se confruntă sistemul medical sunt depășite ca nivel de suportabilitate de chinul zilnic prin care trec mii de medici de familie încercând să își facă datoria,'' spun reprezentanții SNMF.Medicii de familie se plâng că trebuie să facă ture de noapte, ca să valideze documentele, din cauza sistemului nefuncțional.

,, Documentele emise la un cabinet de medicină de familie (bilet de trimitere, rețetă electronică) trebuie validate în termen de maximum 72 de ore însă au fost situații în care pe o perioada de 3 zile sistemul a funcționat adunat 2-3 ore. Mulți dintre medicii de familie se trezesc noaptea pentru a valida documentele de peste zi, sperând că sistemul este mai accesibil în această perioadă a zilei, '' mai spune sursa citată.

Medicii au început de luna trecută o monitorizare internă a sistemului. Practic, aceștia au acordat zilnic note funcționării sistemului. La o lună de la lansarea monitorizării, sistemul SIUI a obținut media 0,33. 

Conform Societății Naționale de Medicina Familiei, Sistemul Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate a costat, în 2012, peste 87,6 milioane lei fără TVA. Ulterior s-au mai cheltuit peste 36,2 milioane lei pentru un contract de servicii privind implementarea prescripției electronice. Pentru mentenanță s-au cheltuit alte 7,6 milioane de lei, dar sistemul este mai mereu blocat.

Medicii de familie spun că nimeni nu este tras la răspundere pentru sincopele sistemului electronic. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ciordarii au distrus tara si poporul !
12 Jun 12:29
Slugi, ''guvernul'' va trateaza asa cum sinteti. Ati primit salarii dar va doare in brisca de pacienti pentru ca nu aveti cu ce sa ii tratati, nu aveti unde, tot ce va intereseaza este sa mearga ''sistemul''. Cum sa mearga cind peste tot sint slugi bucuroase ca iau bani degeaba si nu ii pune nimeni sa faca NIMIC !??? Cineva a dat un tun cu ''softul'' si gata ... iar totul ca inainte.
Răspunde
0 0
Daniel
12 Jun 09:41
Pe guvernantii astia nu-i intereseaza bunul mers al tarii, ci cadouri, favoritisme (pensii speciale pe seama economiei la buget, asigurarea celor furate, etc.).
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?