Revizuirea Constituției. Data limită până la care se pot depune amendamente

31 Martie 2015

Grupurile parlamentare pot depune până pe 15 aprilie amendamente la proiectul de revizuire a Constituției, a anunțat marți președintele Comisiei comune pentru revizuirea Legii fundamentale Ioan Chelaru.

"O să am o întâlnire cu liderii tuturor grupurilor parlamentare de la Camera Deputaților și de la Senat pentru a lua o decizie cu privire la consens pentru susținerea sau nu a acestui proiect. Am redactat o sinteză a principalelor teze și obiective pe care am trimis-o tuturor membrilor comisiei, aștept discuții și completări de la toți cei interesați pentru un material complet. Până pe 15 aprilie, când vom avea o nouă întâlnire, aștept amendamente de la grupurile parlamentare", a afirmat Chelaru la ședința comisiei.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a menționat că din sinteză nu rezultă că ar exista un plan bine definit care ar fi trebuit să constituie proiectul de modificare a Constituției și asupra căruia să se găsească consensul politic. "Ar fi trebuit să fie câteva puncte puternice, care decurg dintr-o abordare mai politică. Nu cred că în faza asta ar trebui să facem o abordare foarte juridică, ci să stabilim politic care sunt câteva elemente cheie pe care să le avem în vedere.

Eu aș sugera să introducem în dezbaterea noastră câteva puncte cum ar fi întărirea rolului și credibilității Parlamentului ca instituție centrală a sistemului democratic, definirea clară a modului de exercitare a funcției de control a Parlamentului asupra Executivului, implicarea comunităților locale în stabilirea politicilor naționale prin reorganizarea Senatului, cu alte cuvinte Senatul să devină o Cameră de reprezentare a puterii locale. Mi s-ar părea foarte util să discutăm despre stabilirea democratică a raporturilor dintre puterile statului pentru o guvernare eficientă și democratică. Propun să înscriem în Constituție o serie de prevederi referitoare la imprescriptibilitatea crimelor împotriva umanității comise în perioada regimurilor totalitare", a mai spus Tăriceanu.

 Mai multe pe Agerpres

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
mda
31 Mar 20:29
presupun ca numai un pitecantrop abia poposit pe plaiurile mioritice ar putea vota cu ochii inchisi o constitutie reformata de catre: Antonescu, Ponta , Petre Roman sau Chiuariu....dupa ce ca oamenii astia isi bat joc zilnic de poporul roman, ii lasati sa ne modifice constitutia....voi sunteti sanatosi la cap?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?