Responsabilitatea operatorului 112 al STS încetează, după transferul apelului către Poliție

23 August 2019

Serviciul de Telecomunicații Speciale revine cu noi precizări și arată că, din momentul preluării apelului de urgenţă de către dispecerul Poliției, responsabilitatea operatorului 112 al STS încetează, acesta neavând atribuţii în intervenţie.

În urma publicării, în data de 23.08.2019, în cotidianul Adevărul a articolului «EXCLUSIV Neglijenţa operatoarei STS care pune „cazul Caracal" într-o altă lumină. Medic Ambulanţă: „Ei ştiau că puteam interveni şi nu ne-au anunţat"», precum și a unor solicitări de presă în acest sens, facem următoarele precizări:

În conformitate cu dispozițiile art. 10 din O.U.G. nr. 34/2008 și art. 3.1 din Manualul de operare, operatorul 112 al STS a colectat datele privind urgența, identificând-o și ca infracțiune referitoare la viaţa sexuală-viol.

În conformitate cu prevederile invocate şi Anexa 1 la Metodologia privind cooperarea agenţiilor specializate de intervenţie în cazul urgenţelor primite prin SNUAU, pentru indexul selectat – infracţiuni referitoare la viaţa sexuală-viol – cazul se încadrează la cap. INDEX DE INCIDENTE – GENERAL POLIȚIE, GRUP 16, astfel încât acest tip de eveniment se transferă numai la Poliție.

Din momentul preluării apelului de urgenţă de către dispecerul Poliției, responsabilitatea operatorului 112 al STS încetează, acesta neavând atribuţii în intervenţie.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nici o schimbare
26 Aug 08:04
Deci n a reușit sa I adune pe toți laolaltă cum se zicea
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?