Reputaţia, motiv de eliberare din funcţie a judecătorilor şi procurorilor

7 Noiembrie 2018
Dosare ajunse la decizia finală
Dosare ajunse la decizia finală

Comisia parlamentară specială pentru pentru sistematizarea legislaţiei în domeniul justiţiei a introdus, miercuri, un nou criteriu de eliberare din funcţie a judecătorilor şi procurorilor, respectiv „neîndeplinirea condiţiei privind buna reputaţie”.

Comisia parlamentară pentru legile justiţiei a admis, miercuri, introducerea în OUG 92 a unui amendament care se referă la articolul 65 din legea de modificare a statutului magistraţilor.

Astfel, judecătorii şi procurorii vor putea fi eliberaţi din funcţie ”în următoarele cazuri: (...) i) neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 14 alin. (2) lit. a) şi e) ori a condiţiei privind buna reputaţie, dacă în acest ultim caz se apreciază că nu se impune menţinerea în funcţie”.

Amendamentul a fost susţinut de PSD, ALDE şi UNJR.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gheorghe
07 Nov 20:42
Reputatie !!! Ciuma rosie cu penali la tiate nivelele statului vorbeste de reputatie !!! Adica daca un canal de televiziune arunca ceva laturi intr-un judecator atunci “reputatia” acestuia e compromisa si piate fi dat afara !!! Hahaha !!! Se formeaza o mafie statala perfecta, mafia pune mina pe toate structurile ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?