Renault vrea să-i dubleze leafa directorului general, deşi Parisul se opune

26 Martie 2015

Grupul francez Renault, unul dintre cei mai mari producători auto din Europa, a propus dublarea remuneraţiei CEO-ului Carlos Ghosn, în pofida opoziţiei statului francez, argumentând că executivul a îndeplinit peste 90% din obiectivele financiare ale companiei pe 2014 , scrie Ziarul Financiar.

Ghosn, care deţine şi funcţia de CEO la Nissan, partenerul nipon al producătorului francez, ar trebui să încaseze un pachet salarial pentru 2014 de 7,2 milioane de euro, de peste două ori mai mult ca în 2013, când „ţarul" auto a fost remunerate cu doar 2,67 de milioane de euro.

Pachetul salarial pentru 2014 este compus din salariu fix de 1,23 milioane euro, salariu variabil de 1,81 milioane de euro cât şi 100.000 de acţiuni în valoare de 4,1 milioane de euro.

La această sumă se vor adăuga şi banii primiţi de executiv de la Nissan, acesta încasând în 2013 de la compania japoneză aproximativ 995 de milioane de yeni (7,6 milioane de euro).

Cinci dintre cei 19 membri ai consiliului de administraţie al Renault s-au opus propunerii de creştere salarială a executivului, printre care şi un reprezentant al statului francez. Propunerea trebuie însă aprobată şi de acţionarii companiei, care urmează să se întâlnească la şedinţa anuală pe 30 aprilie.  Statul francez deţine o participaţie de 15% la Renault.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?