Rectificarea bugetară a trecut de Consiliul General al Primăriei Capitalei

30 Octombrie 2018

Proiectul de rectificare bugetară a fost aprobat, marți, cu 28 de voturi pentru, 8 abțineri și 12 împotrivă.

Proiectul de rectificare bugetară care prevede, printre altele, tăierea a 181 de milioane lei din bugetul Administrației Străzilor și creșterea cu 200 de milioane de lei subvenţiilor la transportul în comun a fost aprobat, marți, în ședința Consiliului General al Capitalei.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, Bugetul Administraţiei Străzilor scade cu 181 milioane lei, de la 336 milioane de lei la 155 milioane lei. La capitolul "Străzi", sumele scad cu 136 milioane lei, printre proiectele vizate numărându-se modernizarea Pieţei Eroii Revoluţiei sau penetraţia Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Totodată, este prevăzută în proiect reducerea cu 24 de milioane de lei a sumelor destinate capitolului "Reducerea şi controlul poluării". Bugetul RADET este, de asemenea, redus cu 10,4 milioane lei și sunt tăiați bani, aproximativ 47 milioane de lei, și de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Proiectul de rectificare bugetară prevede și o tăiere a bugetului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Capitalei cu 41 milioane lei.Sunt tăiați două milioane de lei și de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, la capitolul Construcții. Primarul general al Capitalei a anunțat că banii sunt redistribuiţi de la proiectul de consolidarea a clădirilor, pentru că nu toţi proprietarii şi-au dat acordul, și cu aceștia urmează să fie achiziționați 50 de senzori seismici performanţi.

Pe de altă parte, cresc subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la energie termică cu 314 milioane de lei, de la 477 de milioane de lei la aproape 792 de milioane de lei, dar și subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun cu 200 de milioane de lei, de la 564 de miloane de lei la 764 milioane lei.

Și bugetul Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) este majorat cu 14,5 milioane lei.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?