Reacţia Patronatului din Asigurări după amenzile record date de Consiliul Concurenţei

4 Decembrie 2018
Reacţia Patronatului din Asigurări după amenzile record date de Consiliul Concurenţei 
Reacţia Patronatului din Asigurări după amenzile record date de Consiliul Concurenţei 

Reacţia Patronatului din Asigurări nu a întârziat să apară după amenzile record date de Consiliul Concurenţei. 

"UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a luat act de decizia Consiliului Concurenței și așteaptă comunicarea motivării acesteia pentru a stabili pașii următori. În orice caz, UNSAR consideră că, prin activitatea desfășurată pentru a-și atinge scopul pentru care a fost înființată, nu a participat la săvârșirea unei fapte anticoncurențiale. UNSAR își subliniază angajamentul pe termen lung de consolidare a colaborării cu toate autoritățile statului în vederea dezvoltării sectorului de asigurări din România și în beneficiul consumatorilor de asigurări", se arată în comunicatul transmis de UNSAR.

„În contextul recentei investigații a Consiliului Concurenței, dorim să transmitem că am luat act de decizia acestei autorități și că ne menținem dreptul de a o contesta în instanță, considerând conduita noastră pe deplin conformă cu normele de concurență. În acest context, subliniem că suntem o organizație cu o experiență de aproape 25 de ani în domeniul asigurărilor și că rămânem conectați la evoluțiile rapide ale societății în care activăm, având în centrul acțiunilor noastre consumatorul și industria, deopotrivă”, au declarat reprezentanții UNSAR.

UNSAR a inițiat, încă din anul 2015, un amplu proces de reorganizare, urmărind să devină o organizație stabilă și puternică, în beneficiul economiei românești, al pieței de profil și al consumatorilor. Totodată, alături de companiile sale membre, UNSAR a demarat un proiect pentru creșterea gradului de transparență a industriei locale de asigurări.

„Continuăm astfel demersurile noastre de consolidare a organizației și lansăm un proiect de raportare prin care vom crește gradul de transparență a industriei de profil în beneficiul consumatorilor, publicând rezultate privind indicatorii cheie agregați specifici pieței. Prin astfel de proiecte, dorim să fim și mai clari în ceea ce privește angajamentul nostru atât față de respectarea legislației în vigoare, cât și față de consumatori”, precizează reprezentanții UNSAR."UNSAR reunește 20 societăți de asigurare și reasigurare din țara noastră, contribuind în mod semnificativ la evoluția economiei naționale. Cu aproape 10.000 de angajați direct, asigurătorii joacă un rol important în dezvoltarea României, prin proiecte de investiții și prin crearea de locuri de muncă în comunități. Mai mult, în luna mai a anului 2019, pe perioada deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, UNSAR organizează Conferința Anuală a Insurance Europe, organizația europeană a asigurătorilor. România devine, astfel, prima țară din Europa Centrală și de Est care găzduiește acest important eveniment", se mai arată în comunicat.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?