Reacție șoc în presa prorusă după marțea neagră din România

1 Februarie 2017

Site-ul Sputnik, portavocea guvernului rus, preia un editorial scris de comentatorul Ionuț Țene, care concluzionează că "guvernul Grindeanu și-a făcut numărul și poate să plece mulțumit!". Același comentariu publicat de Sputnik vorbește despre instigările lui Iohannis la violențe, care sunt doar ordine pe unitate pentru grupările din stradă și "noua securitate de pe rețelele de socializare".

"Pe înserate și furiș, deși premierul Grindeanu și ministrul Justiției Iordache spuneau prealabil că nu știu nimic, s-a aprobat ordonanțele de grațiere și amnistie, precum și modificările la Codul Penal. Pe site-ul Guvernului, pe ordinea de zi, nu fuseseră publicate ordonanțele, dar surpriză: seara târziu au fost aprobate ordonanțele incriminate intrând imediat în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Foarte repede "tinerii liberi și frumoși" au ieșit în stradă, ca la război cu rucsacuri cu mâncare și sticle de ceai, la unu noaptea în marile orașe, fapt ce îți ridică întrebarea firească dacă aceștia au serviciu a doua zi (le-au dat la unii liber multinaționalele care nu plătesc taxe) sau nu "au somn" vorba melodiei.

Să privim lucrurile la rece dincolo de manipulările făcute de comandantul suprem, președintele Iohannis, și cei 250 mii de informatori ai serviciilor secrete. E clar că ordonanțele nu erau oportune să fie adoptate acum, dar acestea însă rezolvă problemele întregii clasei politice. De ele beneficiază și politicienii PSD, PNL, ALDE sau chiar USR. Toată chestiunea cu protestul în stradă e doar manevră politică pusă la cale de servicile secrete pentru ca Iohannis să aibă "guvernul meu". Ordonanțele sunt pretextul unei "lovituri de stat" date de Iohannis împotriva votului din 11 decembrie 2016", scrie Ionuț Țene, în comentariul publicat de Sputnik.

"De ce sunt ordonanțele pe Justiție doar pretext demagogic? Pentru că acestea au fost realizate de ministrul Prună pe vremea Guvernului tehnocrat Cioloș. Ele au fost întocmite la cererea CEDO și Bruxellului, pentru rezolvarea situației din penitenciare și a se îndrepta abuzuri ale procurorilor și judecătorilor. Atunci nu a ieșit nimeni în stradă pentru că Iohannis și bugetarii de lux din servicii aveau "guvernul meu" și puteau guverna din banul public țara fără să dea la nimeni socoteală. Grindeanu doar a aprobat o ordonanță pregătită de Cioloș la cererea CEDO și Bruxellesului. De ea beneficiază absolut toți politicienii.

Nu întâmplător poate Traian Băsescu în noaptea adoptării și-a dat demisia din fruntea PMP, visul libertății Elenei Udrea și Ioanei Băsescu s-a realizat. Sigur că echipa de zgomote a servicilor secrete exagerează că vor fi eliberați toți corupții, dar în același timp se face dreptate multor politicieni anchetați și judecați abuzivi de către unii din sistemul judiciar care fabricau dosare la ordin politic. În realitate de aceste ordonanțe pe justiție vor beneficia toți politicienii, inclusiv și Iohannis care va scăpa de pușcărie după imunitate, că a falsificat acte să-și achiziționeze case sau că a făcut meditații de milioane de euro fără să plătească impozite, lucru care i-a depășit și pe laureații premiului Nobel în știința lui Newton", mai precizează comentariul."Guvernul "anonimului" Grindeanu, care a fost băgat la înaintare poate să cadă acum: "maurul și-a făcut datoria". Nu întâmplător, foștii miniștrii tehnocrați sunt în furntea protestelor: poate vor să-și ia guvernul și ciolanul înapoi? Dar și dacă se schimbă Guvernul și vine unul tehnocrat impus de Iohannis ordonanțele și-au făcut efectul. Chiar dacă vor fi retrase, acestea și-au îndeplinit efectele juridic. Se va reseta juridic clasa politică, iar cei care au greșit vor fi albiți, iar celor care au fost băgați în procese staliniste de binom, li se va face dreptate.

Instigările lui Iohannis la violențe sunt doar ordine pe unitate pentru grupările din stradă și "noua securitate de pe rețelele de socializare", care vor să impună un noul guvern tehnocrat "expresia serviciilor secrete"? Până la urmă și Dragnea și acoliții săi vor fi mulțumiți: scapă de numeroasele doasare reale sau politice întocmite de DNA. Parcă e o înțelegere transpartinică cu binomul și comandantul suprem pentru resetarea justiției prin grațiere și amnistie. Poporul e doar un actor idealist și naiv, o victimă indusă de cei care au timp să iasă noaptea în stradă și dimineața să nu meargă la serviciu, pentru că ei pot să-și ia liber oricând de la lucru, fără să fie sanționați de instituțiile sau firmele unde lucrează. De ce?", se mai întreabă Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?