Reacția președintelui asociației ”21 Decembrie” la redeschiderea Dosarului Revoluției

5 Aprilie 2016

Președintele asociației ”21 Decembrie” se declară mulțumit de decizia procurorului general interimar Bogdan Licu de a redeschide dosarele Revoluției, adăugând că, prin gestul său, Licu a ”spălat rușinea Parchetului” care clasase dosarul anul trecut. 

În opinia lui Mărieș, o astfel de decizie nu putea fi luată decât cu un președinte ”ca Iohannis”. ”Îl felicit pe Dl. Licu, a spălat o parte din rușinea Parchetului. Nu era posibilă o astfel  de decizie fără un președinte ca cel pe care-l avem acum, dl. Iohannis, și fără un ministru ca d-na Prună”, a precizat acesta.

Tot astăzi, Mărieș a declarat că redeschiderea dosarului Revoluției este o soluție așteptată de toată lumea."Această decizie pe care procurorul general a luat-o astăzi este în urma unei plângeri depuse personal de mine la Parchetul General. În urma plângerii, dânsul a decis rechemarea dosarului de la Înalta Curte la Parchetul General, iar astăzi a dat o soluție așteptată de toată lumea", a spus Mărieș. 

De asemenea, acesta și-a exprimat speranța că Înalta Curte nu va tergiversa confirmarea redeschiderii cazului, "așa cum a tergiversat dosarul însuși și plângerile a peste 200 de oameni, timp de patru luni". Asociația 21 Decembrie solicită plecarea "de urgență" a întregii echipe de procurori de la Parchetul Militar, a mai spus Mărieș.

Dosarul Revoluției din Decembrie 1989 a fost redeschis, întrucât "nu s-au făcut demersuri pentru aflarea adevărului", a anunţat, marți, procurorul general interimar, Bogdan Licu.Decizia vine după ce, în octombrie 2015, procurorii militari din Parchetul Instanţei Supreme (PICCJ) au clasat dosarul Revoluţiei în care au fost făcute cercetări privind 709 morţi, 2.198 de răniţi, dintre care 1.855 împuşcaţi, şi 924 de reţinuţi, PICCJ precizând că pentru unele fapte există condamnări în alte cauze.

Se redeschide Dosarul Revoluției. Licu: "Nu s-au făcut demersuri pentru aflarea adevărului"

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?