Rata absorbției fondurilor europene a depășit 37%

10 Septembrie 2014

Rata absorbției fondurilor europene a atins 37,25% la 5 septembrie, valoarea declarațiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeană fiind de 7,157 miliarde euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE), informează AGERPRES.

Față de nivelul înregistrat la 22 august, absorbția este mai mare cu 0,64 puncte procentuale.

"S-a primit de la Comisia Europeană, suma totală de 9,14 miliarde euro, care reprezintă 47,58% din alocarea UE 2007-2013. Din aceste fonduri, plățile intermediare rambursate însumează 7,034 miliarde euro, ceea ce reprezintă 36,61% din alocarea UE 2007-2013", informează MFE.Sursa citată mai arată că plățile totale către beneficiari (pre-finanțări și rambursări), cu excepția rambursării de TVA, s-au ridicat la suma de aproximativ 9,58 miliarde euro. Din această valoare, contribuția UE a însumat circa 8,55 miliarde euro, respectiv 44,47% din alocarea 2007-2013.

România are aprobate de către Comisia Europeană un număr de 92 proiecte majore, valoarea cumulată a acestora ridicându-se la aproximativ 10,77 miliarde euro.

Ministrul de resort, Eugen Teodorovici, declara recent, pentru AGERPRES, că MFE va trimite în septembrie — octombrie către Comisia Europeană declarațiile de cheltuieli pe POS CCE și POS DRU.

"În septembrie-octombrie, o să începem să trimitem la Comisie declarațiile de cheltuieli pe POS DRU și pe POS CCE și, automat, la final de octombrie, va fi absorbția pe care am planificat-o. Noi am decis să reverificăm toate datele istorice din sistem pentru a nu avea probleme și anul viitor. Vorbim de intrări, de sume de la Comisie și de sume trimise pentru rambursare", a spus Teodorovici.

Subiecte pe aceeași temăSursă: AGERPRES

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -1
10 Sep 10:30
Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi. Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: alerym_71@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?