Rareş Bogdan: Tăriceanu încearcă să se salveze. Ştie că mai are puţine zile în fruntea Senatului

14 Februarie 2015
Rareş Bogdan
Rareş Bogdan

Realizatorul TV Rareş Bogdan a criticat intervenţia lui Călin Popescu-Tăriceanu, care l-a atacat pe Klaus Iohannis şi l-a apărat pe Varujan Vosganian, spunând că acesta îşi apără funcţia de preşedinte a Senatului.

"Domnul Tăriceanu încearcă să se salveze. El ştie foarte bine că poziţia sa de preşedinte al Senatului mai are foarte puţine zile şi atunci încearcă să se salveze atacând fără drept de apel statul de drept şi justiţia, instituţiile justiţiei. În ultimii ani, Parlamentul României a reuşit să se decredibilizeze", a spus Rareş Bogdan la Realitatea TV, după intervenţia lui Tăriceanu.

"Ultima decizie, cea privindu-l pe Varujan Vosganian, a demonstrat că în parlament există o masă care nu înţelege deloc votul din 16 noiembrie şi nu înţelege că poporul român îşi doreşte un lucru simplu - ca orice sesizare a justiţiei să fie pusă în practică şi cercetată, şi nu doreşte o amestecare a puterii judecătoreşti cu cea legislativă. Domnul Tăriceanu şi colegii săi au demonstrat că aceşti oameni doresc să se substituie puterii judecătoreşti. Este extrem de grav. Tăriceanu este un politician cu experienţă, dar a dovedit în ultimul an de zile că pur şi simplu şi-a bătut joc de cariera sa. Faptul că la atacat pe preşedintele României spunând că parteneriatul promovat de acesta în discursul din parlament este unul fals şi menit să aducă la tăcere parlamentul este cel puţin lipsit de eleganţă ca să nu spun plin de nesimţire", a adăugat jurnalistul Realitatea TV.

"Eu am văzut reacţia oamenilor pe internet, pe forumurile de discuţie, a fost de o nervozitate extraordinară, după blocarea începerii urmării penale a lui Vosganian. Sunt absolut convins că în cazul în care preşedintele României va vedea în continuare că Parlamentul României va sfida puterea judecătorească, el se va delimita foarte clar chiar de către colegi de-ai săi care au votat. Există minim 20 de parlamentari PNL, în frunte cu Hasotti şi Nicoară, care au votat pentru blocarea ridicării imunităţii lui Vosganian", a observat Rareş Bogdan.

Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut că un vot în favoarea cererii formulate în cazul lui Vosganian ar fi creat precedentul ca orice decizie a Guvernului sau altor autorităţi publice să fie cenzurate de procurori, opinând că intervenţia şefului statului arată o continuare a politicii fostului preşedinte. El a mai spus că intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis după votul din Senat reprezintă "o critică fără menajamente".Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Georgevici Mihail
16 Feb 20:14
Avem acum bataie, mai nou, in Parlament,

Pe Tariceanu, astazi, romanii nu-l mai vor,

Ei cer alt presedinte si fara faliment,

Ca sa se simta-ntara ceva...pentru popor.
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
7 -3
calflm
14 Feb 23:28
Si eu l-am votat pe Iohanis şi sunt în total dezacord cu el în ce priveşte votul în cazul lui Vosganian.Dacă voiau să-l cerceteze pe Vosganian procurorii ar fi trebuit să prezinte Senatului indicii serioase că Vosganian a fost mituit pentru a propune subvenţia la gaze pentru îngrăşăminte. Orice decizie a Guvernului implică alegerea unei opţiuni , iar unui procuror i s-ar putea părea mai avantajoasă o altă opţiune . Nu pe procurori i-am ales să guverneze ţara. Acum căteva zile delegaţia FMI a plecat fără să ajungă la un acord cu Guvernul deoarece Ponta n-a fost de acord să crească preţul gazelor pentru populaţie datorită nivelului scăzut de trai. O înţelegere cu FMI e foarte utilă(ca plasă de siguranţă) în cazul unor „turbulenţe“ pe plan economic şi are o influenţă pozitivă în obţinerea unui rating bun de economia Romăniei (element important pentru investitori). O parte din creşterea de preţ ar ajunge la buget , deci Pomta a prejudiciat şi bugetul de stat. Hai să-l băgăm la puşcărie că aşa au înţeles oile (şi se pare că şi Rareş Bogdan) sensul votului din 16 noiembrie.
Răspunde
6 -1
Adryan
14 Feb 21:49
Dacă i se cere votul cuiva ar trebui să fie lăsat să aleagă el, cum dorește.
La ce li se mai cere parlamentarilor votul dacă nu trebuie să voteze decât într-un fel?
Răspunde
9 -2
Elinoru
14 Feb 20:17
Domnule Rareș Bogdan, sunt unul dintre cei care l-au votat pe Iohannis în 16 noiembrie și care am dezaprobat comportamentul d-lui Tăriceanu la ruperea USL. Dar, în cazul de față, nu pot să nu-i dau dreptate. parlamentul nu trebuie să se comporte ca o turmă de oi, să voteze așa cum cere Președinția sau șefii partidelor, ci are dreptul să analizeze situațiile în funcție de speță. Argumentele domnului Tăriceanu (până când procurorii vor aduce probe că acel act guvernamental a fost făcut pentru obținerea unor foloase necuvenite), sunt foarte convingătoare. Sper să aveți răbdare să reflectați și asupra punctelor de vedere diferite de ale dumneavoastră, înainte de a pune etichete.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?