Rareş Bogdan, mesaj emoţionant: "România plânge"

7 August 2018

Taragotistul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de 6 spre 7 august 2018, într-un spital din Cluj-Napoca, unde se afla internat pentru o intervenţie. Potrivit directorului Casei de Cultură a Studenţilor, Flavius Milăşan, unde Dumitru Fărcaş era consultant artistic, acesta a murit în urma unui infarct.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit, la 12 mai 2018, maestrului Dumitru Fărcaş, cu ocazia împlinirii de către acesta a vârstei de 80 de ani, Ordinul Naţional "Serviciu Credincios" în grad de cavaler, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră, dar şi pentru contribuţia pe care a adus-o culturii, a informat Administraţia Prezidenţială.

Rareş Bogdan a postat pe Facebook un mesaj emoţionant în memoria lui Dumitru Fărcaş.

"Romania plange. Trist fără Dumitru Fărcaș.

...Sunt atât de multe școli, case, dispensare, cămine de bătrâni sau plantații de viță de vie în Transilvania unde „Mitruț” era chemat să cânte imediat după ce preotul sfințea locul, încât pământul ardelenilor rămâne pe vecie descântat de taragotul său. Veneau gospodari din toată comunitatea, de toate felurile. „Mitruț” cânta despre Ardeal, iar maghiarilor le curgeau lacrimile pe obraji. Apoi se pupau cu românii. Apoi cântau împreună. Căci „Mitruț” avea un dar special de la Dumnezeu, acela de a scoate din inima oricui, din cotlonul ascuns, nevoia de pace și iubire. Nu știa să urască. Nu știa ce-i aia. Nu știa decât să smulgă din măruntaiele pământului urmele pașilor lui Dumnezeu, să le spele de colb, să le arate oamenilor. Apoi să le cânte. Când plângea „Mitruț” se cutremurau copacii și văile. Așa de tare l-au iubit. Acum e tare trist fără el. Nu reușim încă să ne bucurăm de plecarea celor dragi la cele veșnice, căci nu suntem pregătiți să rămânem tot mai singuri. Ne avem, însă, unii pe alții, suntem ca niște pui zgribuliți care încă n-au devenit înțelepți. Mergi în pace, „Mitruț”!", a scris Rareş Bogdan.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?