Rareș Bogdan dezvăluie reacția lui Dragnea după victoria lui Kovesi. În șoc!

27 Februarie 2019
Rareș Bogdan a salutat succesul lui Kovesi
Rareș Bogdan a salutat succesul lui Kovesi

Rareș Bogdan a salutat victoria obținută de Laura Codruța Kovesi în comisiile europarlamentare și a relatat reacția lui Liviu Dragnea.

Rareș Bogdan a relatat reacția șocată a lui Liviu Dragnea, după victoria obținută de Laura Codruța Kovesi în comisia LIBE a Parlamentului European în drumul spre șefia Parchetului European.

”Aud că Dragnea s-a prăbușit în fotoliu, cu ochii în tavan. Câteva minute, nimeni nu a avut curajul să scoată vreun sunet. Numai ceasul se auzea: tic-tac, tic-tac!”, scrie Rareș Bogdan, după votul din Parlamentul European.

Rareș Bogdan a salutat votul și a criticat dur reacția europarlamentarilor puterii de la București, care au încercat să o blocheze pe Kovesi.

Ținta finală a lui Kovesi în noua funcție ar putea fi chiar Liviu Dragnea, in dosarul Tel Drum, susține Rareș Bogdan. ”Tic-tac! Dosarul Tel Drum ar putea ajunge exact pe masa Laurei Codruța Kovesi. Ce a acolo? Buba mare, buba neagră! Dragnea a fost acuzat că este inițiatorul unui grup infracțional organizat. Aa, să nu uit: îmi spun juriștii că fraudele din bani europeni nu se prescriu. La noi în Ardeal este o vorbă: o pățăști!”, spune Rareș Bogdan.  

Kovesi a obținut votul Comisiei LIBE și este mai aproape de funcția de Procuror-şef european 

În urma unui vot secret, comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidați pentru postul de procuror-șef european

Laura Codruţa Kövesi (România) a obținut primul loc, cu 26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franța) a obținut 22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania) 1 vot.

Marți, cei trei candidați au participat la o audiere organizată de Comisia LIBE, la care a participat și Comisia pentru control bugetar (CONT).

Procurorul-șef european, care va conduce Parchetul European (EPPO), va fi numit de comun acord de către Parlamentul European și Consiliu.

Rezultatul votului din Comisia LIBE și recomandarea Comisiei CONT (care, de asemenea, a desemnat-o pe Laura Codruţa Kövesi drept candidat preferat, în urma unui vot desfășurat marți) vor fi transmise de către Președintele LIBE către Conferința Președinților (formată din Președintele Parlamentului European și liderii de grupuri politice). Conferința Președinților va confirma etapele următoare din acest proces pe 7 martie, înainte de negocierile cu Consiliul.

Ce este Parchetul European

Parchetul European, care se așteaptă să fie operațional în 2020, va fi un birou independent însărcinat cu investigarea, urmărirea și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracțiunilor va putea fi extinsă în viitor pentru a include, de exemplu, activități teroactivități teroriste.riste.

Până în acest moment, 22 de state membre s-au alăturat Parchetului European. Cele cinci state care nu participă încă (Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda și Danemarca) se vor putea alătura în orice moment.

Parchetul European va avea sediul central în Luxemburg si va fi compus dintr-un procuror-șef și un colegiu de procurori din toate țările participante. Aceștia vor coordona investigațiile curente desfășurate de către procurorii delegați în fiecare stat participant.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
VASILE
27 Feb 18:09
În urma votului tragem concluzia ca sistemul de justiție german este la pământ iar cel romanesc triumfă.Se vede manipularea de la o posta.Care o fi interesul german și a acolitilor lor pentru Kovesi? Asta e rasplata la controlul politic al Romaniei prin intermediul justitiei, a cozilor de topor.Acum coruptia si hotia se face pe față.Dacă au fost în stare sa-si saboteze propriul om vă dați seama ce interese sunt. Asa isi rezolva ei treburile in Romania.Probabil ca in felul asta ne arata cine dicteaza in Europa si ca daca vor ei numesc si schimba pe cine vor.
Răspunde
0 0
Brigitta
27 Feb 15:47
"Razbunarea este arma prostilor".Ori,Laura Codruta Kovesi se ridica deasupra oricarei forme de razbunare...a declarat asta si se vede asta.Tinta ei este sa isi faca treaba la standarde profesioniste iar asta implica si dosare in lucru.Atat.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?