Raluca Turcan, reacție dură în scandalul acreditării jurnaliștilor

22 Martie 2019
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Raluca Turcan intrrvine în scandalul acreditării jurnaliștilor la Ministerul Justiției. Jurnaliștii Ionela Arcanu (Realitatea TV) și Ovidiu Oanță (Pro TV) nu au mai fost acreditați la Ministerul Justiției din ordinul lui Tudorel Toader.

”Dreptul presei de a se informa și de a informa nu poate fi restricționat! PNL îl somează pe ministrul justiției să renunțe la ideea aberantă de a restricționa accesul presei în instituția publică pe care o conduce! Tudorel Toader ne convinge din nou (deși chiar nu mai era necesar) că statul de drept este pentru el doar o noțiune de manual, pe care este incapabil să o respecte și să o aplice. Exact așa s-au instalat dictaturile în secolul trecut: cu izolarea presei incomode, sancționarea și controlul societății civile, instalarea cenzurii și apoi modificarea Legilor în interesul unor politicieni. Dincolo de apucăturile staliniste ale acestui ministru emblematic pentru PSD, ne întrebăm ce ascunde de fapt Tudorel Toader de ochii presei ”incomode”? Care parte din activitatea Ministerului de Justiției trebuie ținută la secret? Poate un pachet de ordonanțe pentru liniștea colegilor de partid certați cu legea?”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook. 

Decizia lui Toader ine la două săptămâni după ce acesta i-a a amenințat pe ziariști într-o declarație de presă că le va retrage acreditările dacă aceștia continuă să îi pună întrebări. ”Vă promit următorul lucru: am pe masă solicitările de reacreditare pe 2019. În măsura în care nu dați curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi proceda și eu în consecință”, a spus Toader, potrivit portalului ȘtirileProtv.ro. 

Realitatea TV, interzisă de Tudorel Toader! Dăncilă intervine în scandalul acreditărilor

Jurnaliștii Ionela Arcanu (Realitatea TV) și Ovidiu Oanță (Pro TV) nu au mai fost acreditați la Ministerul Justiției din ordinul lui Tudorel Toader. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat ulterior pentru HotNews.ro că jurnalistul va fi reacreditat "atunci când va respecta regulile de conduită". La scurt timp, ministrul a revenit cu un alt mesaj: "Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez". Toader nu fost foarte clar cu privire la Ionela Arcanu. Realitatea TV, împreună cu mai multe televiziuni și publicații, cer demisia ministrului Justiției pentru cenzură și îngrădirea libertății de exprimare. 

Băsescu, dezlănțuit: Tudorel a luat-o razna. Revino-ţi omule!Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nu mai are realitaea oameni,de când cu falimentul ?Atunci da,sa o reacrediteze bre ,ca oamenii nu sunt sensibili la vocale,ci la idei !
22 Mar 15:02
Stă RTV în doamna Arcanu ?Atunci se schimba tărăsenia ! Atuci se incalaca dreptul la o presă libera,altfel eu mi-aș măsura cuvintele.Daca popiticienii iau apăraea hastagilor,nu insemnă ca nu avem huliganism politic,pe care dl ministru nu-l introduce in codul penal.Nu pentru mine,pentru misei.Nu mă pricep la chestiunile aiastea,dar daca e nevoie ca un ziarist sa fie acreditat,insemnă ca cineva îi da acreditarea.Ea /acreditarea/se dă automat?.Atunci ,daca dl ministru are dreptul sa aleaga jurnalistii,e obligat sa suporte si impostorii ?Realitatea nu are decat un reporter ?Trimiteți bre altul,daca unul nu e agreat unul ,avem toti simpatii si antipatii.Chiar si eu .Nici mie nu-mi plac multi dar nu pot sa aleg decât la vot.Am inteles ca postul e agreat ,chiar si fără dl Rares Bogdan .Cereti,dle ministru un ale ziarist si nu cedati din drepturi,ca asa ne manâncă,câinii!
Răspunde
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?