Motivul rușinos pentru care Radu Banciu a șocat presa internațională

20 Septembrie 2019
Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a ajuns în presa internațională, dar nu dintr-un motiv fericit. Este vorba despre afirmațiile sale catalogate drept rasiste de CNCD.

Radu Banciu este subiectul unui articol al publicației online Business Insider, care scrie despre acuzațiile de rasism lansate la adresa moderatorului TV.

Site-ul face referire la afirmațiile considerate ”rasiste” ale lui Radu Banciu despre Serena Williams. Banciu a spus, în timpul emisiunii sale, că William arată ca o maimuță de la ZOO.

Business Insider subliniază că Radu Banciu a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 8.000 de lei.

”Colegiul director arată că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparația lor cu maimuțele. În consecință, astfel de afirmații exprimă o formă de rasism extrem. Gravitatea faptei rezultă din statutul de jurnalist al autorului declarației, conținutul rasist al afirmației, respectiv din faptul că jurnalistul în cauză a recidivat în privința mesajelor discriminatorii. Având în vedere circumstanțele faptei, anterior menționate, Colegiul director a aplicat amenda contravențională în valoare de 8.000 lei”, a precizat CNCD într-un comunicat.”Se pare însă că moderatorul nu a fost concediat”, observă Business Insider.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nelutu
20 Sep 11:07
Cu ce a gresit Banciu?Pai,nu seamana cu o maimuta Serena?inca i-a facut un compliment,de fapt maimutele sunt mai frumoase si nu asa de negre!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?