Putin îl atenţionează pe Macron împotriva oricărei "acţiuni necugetate şi periculoase" în Siria

13 Aprilie 2018
Putin îl atenţionează pe Macron împotriva oricărei "acţiuni necugetate şi periculoase" în Siria
Putin îl atenţionează pe Macron împotriva oricărei "acţiuni necugetate şi periculoase" în Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a atenţionat vineri pe omologul său francez Emmanuel Macron împotriva oricărei "acţiuni necugetate şi periculoase" în Siria, (acţiune) ce ar putea avea "consecinţe imprevizibile", după ameninţări cu ripostă din partea ţărilor occidentale în urma unui presupus atac chimic, informează AFP şi Reuters.

"Este esenţial să se evite orice acţiune necugetată şi periculoasă ce ar constitui o încălcare flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi care ar avea consecinţe imprevizibile", a anunţat Kremlinul într-un comunicat, în urma unei discuţii telefonice între cei doi şefi de stat.

"Vladimir Putin a pus accentul pe necesitatea de a desfăşura o anchetă aprofundată şi obiectivă, până la finalizarea căreia ar fi înţelept să ne abţinem de la orice acuzaţie la adresa indiferent cui", a continuat Kremlinul.

La rândul său, în timpul acestei convorbiri Emmanuel Macron şi-a exprimat dorinţa pentru o "intensificare" a concertării acţiunilor între Paris şi Moscova 'pentru a aduce pacea şi stabilitatea' în această ţară, a anunţat Palatul Elysee.

Totodată, preşedintele francez "şi-a exprimat regretul cu privire la veto-ul impus de Rusia în Consiliul de Securitate şi care a împiedicat un răspuns unit şi ferm" din partea ONU la presupusul atac chimic din Ghouta de Est, potrivit Preşedinţiei franceze.

Potrivit Palatului Elysee, preşedintele francez a subliniat, în timpul discuţiei sale cu Vladimir Putin, "profunda sa îngrijorare cu privire la degradarea continuă a situaţiei pe teren" în Siria.

Sursa: agerpres.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?