"Toate se vor da". PSD anunță "surprize" uriașe pentru februarie

21 Ianuarie 2019

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală "va exista cât de curând", a anunțat luni secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. PSD va anunţa "câteva surprize în luna februarie" în domeniul legislativ.

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat luni, că ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală "va exista cât de curând" şi că social-democraţii nu au renunţat şi discută în interiorul partidului despre amnistie şi graţiere.

"Ordonanţa pe coduri va exista cât de curând. Este o chestie pe care ne-am asumat-o la Consiliul Naţional. Aţi văzut că acum ne-a anunţat domnul Tudorel Toader de ordonanţa pe completuri. (...) Toate se vor da. Şi vă spun un singur lucru: noi nu am renunţat şi este o discuţie foarte serioasă şi aplicată în interiorul partidului pe amnistie şi graţiere. Pentru că, vă repet, suntem ţara în care s-au produs nişte lucruri unice pe planetă, legate de încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului", a declarat Codrin Ştefănescu.

Potrivit sursei citate, PSD va anunţa "câteva surprize în luna februarie".

"La nivel central (...) nu vom ceda nici măcar un milimetru în tot ce ne-am propus. Vom merge mai departe cu toate modificările de coduri, vom merge cu modificări de legi foarte importante, vom avea câteva surprize în luna februarie pe care le vom anunţa. Vom merge mai departe cu tot ce înseamnă politici naţionale pentru binele românilor, privind modul în care îi facem să înţeleagă pe cei din marile companii că trebuie să îşi plătească taxele şi impozitele în România, pentru că aici au şi ei profit. Vom continua mai departe cu programul de majorare de pensii şi salarii, aşa cum a fost anunţat", a explicat Ştefănescu.Întrebat de jurnalişti ce surpriză pregăteşte PSD pentru luna februarie, secretarul general al partidului a răspuns: "E legată de mediul legislativ. (...) Mai modificăm nişte lucruri şi mergem înainte. Luaţi cu atenţie declaraţia de la Consiliul Naţional a domnului Liviu Dragnea şi o să vedeţi că acolo este un punctaj pe ceea ce facem. (...) În februarie vor fi câteva anunţuri, inclusiv pe mediul economic şi pe zona fiscală".

Toader anunţă OUG pentru cei condamnaţi de completurile de 5 de la ICCJ, inclusiv Dragnea

Asediul pe justiție, anunțat din decembrie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat în 10 decembrie că în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD s-a discutat şi decis oportunitatea aprobării unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală în sensul adoptării acelor articole care au fost declarate constituţionale.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a argumentat, în aceeaşi zi, că o ordonanţă privind modificarea codurilor penale ar putea fi dată în condiţiile în care "este o istorie care nu se mai termină" în această privinţă.

"Colegii noştri au motivat pentru că este o istorie care nu se mai termină. Şi am zis, pe articolele declarate constituţionale n-am vedea de ce să nu se dea OUG", a declarat Dragnea la finalul şedinţei CExN al PSD, potrivit Agerpres.

Primul OUG toxic, anunțat de Tudorel Toader

Liviu Dragnea este la un pas să scape de condamnarea din primul său dosar, cel al Referendumului. Ministrul Justiției a anunțat că lucrează la o ordonanță de urgență care le va permite celor condamnați de Instanța Supremă din 2014 încoace să ceară revizuirea sentințelor. Este și cazul șefului PSD, care a primit verdictul definitiv în 2016. Ordonanța vine după ce Curtea Constituțională a decis că, în ultimii ani, completurile de 5 judecători nu au fost legale.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Coruptia o gogorita,lupta cu PSD e totul ,si fără srupule !
22 Jan 14:21
Dl Nae,eu spun de mult ca victimele trebuie apărate chiar impotriva DNAsau ICCJ,care au crezut ca sunt pe cai mari.Victimile la care ganditi,probabil ,sunt cele care au îmbogățit corupții,adica smenarii,care au dat bani de la ei,sa ia contracte de la stat.Si vorba aia,la un contrat de 5-6 milioane pe bune câstigi un milion sa bagi boala in dujmani cu bogatia ta.S-a mai ocupat securitatea si DNA de altceva decat de mita ,dar cea primita ,nu cea dată.că smenarul da mita,ia bani,reclamă la DNA si devine martor protejat.Dar eu,statul si nici vecinul meu nu e victimă,de aceea nu stiu de ce plătim atât de mult pentru a ocroti victimile smenarilor .De aia zic,protejati-l pe smenar cu plângere la politie,si denuntati contractele pe spagă,lasati securitatea ca are alte treburi si DNA sa mai respire aer de constituție,daca nu vor sa ibă de-a-face cu dl Toader.
Răspunde
0 0
Nae
22 Jan 12:18
Domnule 07.16 &20, se vede de la o posta ca esti K G B ist platit ... In tara asta exista si VICTIME nu numai INFRACTORI !!!? Si VICTIMELE merita atentia guvernantilor !!!?
Răspunde
0 0
Repetati fidelitate de SRI sau mustraea constiintei ?
22 Jan 07:20
0 0
Cu orice mijloace,la luptă hastagi !
22 Jan 07:08
Deontologi siamezi cu hastagii, justificati actiunile sociale cu fapte istorice.Hitler a invadat Belgia sub lozinca „Necesitatea nu cunoaste legi ”.Spuneti-le hastagilor,vreti sa distrugeti PSD,terminati cu invocarea legii si constituției, ce numai ICCJ le-a incălcat ”? Actionati din necesitate .Istorică,cum se vede la doctrinarii vostrii !.Reparatii ?Pentru ce,pentru nerespectarea unei cărțului,când inima poprului bate pentru răzbunare .Oricum daca rejudeca aceeași Mărie cu altă plărie,vom vedea ca inaltii judectori nu au fost dirijati de sri,ci de constiinta de bine pentru popor !
Răspunde
0 0
Aparati abuzurile ,judecători ?De cine vă temeti,recidivati.simplu !
22 Jan 07:16
0 0
Cu orice mijloace,la luptă hastagi !
22 Jan 07:08
Deontologi siamezi cu hastagii, justificati actiunile sociale cu fapte istorice.Hitler a invadat Belgia sub lozinca „Necesitatea nu cunoaste legi ”.Spuneti-le hastagilor,vreti sa distrugeti PSD,terminati cu invocarea legii si constituției, ce numai ICCJ le-a incălcat ”? Actionati din necesitate .Istorică,cum se vede la doctrinarii vostrii !.Reparatii ?Pentru ce,pentru nerespectarea unei cărțului,când inima poprului bate pentru răzbunare .Oricum daca rejudeca aceeași Mărie cu altă plărie,vom vedea ca inaltii judectori nu au fost dirijati de sri,ci de constiinta de bine pentru popor !
Răspunde
0 0
Mai dati deinind,bre
22 Jan 06:13
Redactoricând interziceti si badaranii,chiar daca sunt pe linia politica a televiziunii,incalca demnitaea de om
Răspunde
0 0
Janette
22 Jan 00:06
Au suferit zeci si sute de generatii ca niste descrierati sa distruga totul ! K g bul e fericit, a investit in hoti si prostie si a reusit !
Răspunde
0 0
*INSIST să dau MU1E la #rezist
21 Jan 20:02
O ordonanta de urgență care sa oblige parlamentul sa dezbată ordonanțele guvernului cu respectarea dispozițiilor art 115 din constituție când o sa dați futu.vă.n gura de jegoși îmbuibați din banii noștri! Militarilor le.ati indexat pensiile doar cu rata inflației în timp ce sistemul public de pensii acorda rata inflației 50 la suta din creșterea economica și majorarea punctului de pensie gunoaielor! Asa a.ti corectat discrepantele din sistemul de pensii?
Răspunde
0 0
Mihai
21 Jan 19:50
În 2020 cînd la guvern ajunge opoziția legile vor fi schimbate din nou iar actualii infractori azi liberi măine la pușcarie.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?