PSD-ALDE nu renuță la numirile clientelare din conducerea companiilor de stat

27 Iunie 2018
Controale la companii de stat
Controale la companii de stat

Proiectul de lege privind modificarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a reintrat în discuția senatorilor din comisiile economică, pentru constituționalitate și privatizare după ce în februarie Curtea Constituțională a declarat legea de adoptare a acestei ordonanțe ca fiind neconstituțională.

Senatorii din aceste comisii au eliminat unele prevederi mai neimportante din textul legii, dar au menținut și chiar completat lista de aproximativ 100 de companii cu capital majoritar de stat care vor fi exceptate de la principiile guvernanței corporatiste.

Ce înseamnă această exceptare de la principiile guvernanței corporatiste? În primul rând că managerii și conducerea executivă a acestor companii controlate de stat să fie numiți pe considerente strict politice, în funcție de interesele partidelor aflate la putere. Sunt eliminate practic orice criteriu de selecție, orice filtru care să țină cont de competențele profesionale, de experiență și integritate.

Detalii pe realitateafinanciara.net

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?