PSD a pregătit un cadou pentru UDMR prin OUG

4 Iunie 2019

Guvernul PSD-ALDE vrea să dea OUG în această săptămână pe Codul administrativ. Pe lângă privilegiile acordate primarilor, între care și pensiile speciale, Executivul a pregătit și un "cadou" pentru UDMR.

Guvernul se pregătește să adopte prin ordonanță de urgență un proiect-mamut intitulat Codul Administrativ, de peste 300 de pagini, care unește toată legislația care guvernează administrația publică.

Printre noutățile introduse în draftul Codului Administrativ, se află o prevedere care spune că se va asigura folosirea limbii minorităților naționale în administrația publică și dacă procentul respectivei minorități scade sub 20% din populație după intrarea în vigoare a legii.

Potrivit proiectului prezentat de stiripesurse.ro, trebuie angajate mai multe persoane care vorbesc limba maghiară în administrație și pot fi inscripţionate denumirile localităţilor și a instituţiilor publice în localitățile cu minorități.

UDMR ar primi astfel o prevedere pe care o solicită de multă vreme și în schimbul căreia ar putea reveni la o colaborare cu PSD-ALDEîn Parlament, inclusiv la votul pe moțiunea de cenzură.Bomba din Codul Administrativ: Condamnații penal pot fi miniștri după reabilitare

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Moromete
04 Jun 09:51
Ca urmare limba română NU mai este obligatorie ! Oricum în psd este limbă străină. Administrațiile locale vor arăta ca un Babilon sau centru de traduceri. Mă întreb câți angajați vor trebui angajați dacă procentul de sub 20% poate fi oricare chiar și 0,5% iar limbile ASIGURATE trebuie să fie maghiara , romma, turcă, ucrainiană, rusa, aromâna, greaca, rusa spre exemplu primăria Brăila ca să nu mai zic cele de sector.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?