Protocolul dintre SRI și Parchetul general, votat de PSD în 2009

14 Septembrie 2018
Protocoalele SRI-Parchete, publice din 2009!
Protocoalele SRI-Parchete, publice din 2009!

Despre protocolul dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a ştiut încă din 2009! Și nu oriunde, ci în Parlament, când Serviciul a prezentat raportul anual, raport votat de aleşi!

Despre protocolul dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a ştiut încă din 2009. Și nu oriunde, ci în Parlament, când Serviciul a prezentat raportul anual, raport votat de aleşi!

Informaţia a fost oferită de deputatul PNL Cezar Preda, la Realitatea TV. El a adăugat că pe atunci nu au existat reacţii în spaţiul public legate de protocoale.

După așa-zisa descoperire a protocoalelor secrete, alianța de guvernare PSD-ALDE pune o presiune fără precedent pentru reabilitarea tuturor "condamnaților pe nedrept", în baza acestor protocoale "nelegale".

În raportul PUBLIC al SRI pentru anul 2009, care poate fi consultat pe site-ul serviciului de informații (vezi AICI), scrie negru pe alb:"Totodată, în conformitate cu dispoziţiile legislaţiei în vigoare şi prevederile Protocolului de cooperare între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale, SRI a acordat asistenţă tehnică de specialitate organelor de cercetare şi urmărire penală. Pentru unele situaţii au fost constituite inclusiv echipe operative mixte care au asigurat managementul activităţii de documentare şi, ulterior, valorificarea eficientă a datelor şi informaţiilor referitoare la săvârşirea de infracţiuni".

Deși lucrurile erau cunoscute încă din 2009, niciun politician nu s-a inflamat la acel moment, ci abia după ce lupta anti-corupție a ajuns să deranjeze efectiv clasa politică.

Cum arăta Parlamentul României în 2009, în urma rezultatelor alegerilor legislative din 2008: Deși alianța dintre Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Conservator a obținut puțin mai multe voturi decât Partidul Democrat-Liberal, cel din urmă a obținut puțin mai multe mandate.

PDL și PSD au hotărît să formeze împreună o largă coaliție guvernamentală; pentru că PDL avea mai multe mandate, a primit dreptul de a desemna primul ministru, iar cel nominalizat a fost Emil Boc, primarul municipiului Cluj și președintele PDL.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ce manipulare,ce traagedie trîim
14 Sep 11:24
Asta e cand folosim limbajul de lemn,să adormim poporul.Si acum ,daca eu as afla ca SRI,institutie a statului roman,fara să colaboreze cu CIA,a încheiat un protocol cu ICCJ as spune e ok.Dar daca aflu ca protocolul privea supunerea INCJ seurității,ași fi dat-o afară pe presedinte sau aș numi-o la CCR.Nu mai aburiti lumea ?Ce daca dl Dragnea il cunostea pe Maior,participau la pogrom ?Ca si acum SRI stia ,în rem,de violențele din 10 august,dar nu stie ,desi platit pentru asta,cine era violentii,ce voiau ei si cine ii pltea.De aia zic SRI să treaca in subordine guvernului,ca daca nu ataca rusii,nu dl presedinte declara starea de mobilizare si ne da pusti să îi omorâm pe atacatori.Ce tragedie traim ,oameni de bine !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?