Proteste de amploare în țară la adresa Guvernului

10 Februarie 2019

Românii cu dizabilități se adună în Piața Unirii din Iași, după ce Guvernul a decis ca plata ajutorului social să fie de acum înainte sarcina administrațiilor locale. 

Oamenii se tem că autoritățile locale nu vor avea bani pentru cheltuielile sociale. 

De asemenea, mai multe persoane cu dizabilități și însoțitori ai acestora, au organizat ieri un alt protest autorizat, de data aceasta în centrul municipiului Oradea.

Motivul nemulțumirilor îl reprezintă transferul platii salariilor asistentilor personali ai persoanelor cu dizabilitati de la bugetul central la autoritatile publice locale.

Protestatarii se tem ca acestea ar putea ajunge în incapacitatea de a putea plăti salariile și indemnizațiile pentru creșterea copilului cu dizabilități. Ei cer modificarea proiectului de buget pe acest an, în sensul revenirii la vechea formă de plată a cheltuielilor de asistență socială și protecție specială a copilului de la bugetul central. Protestul s-a desfășurat fără incidente, conform radiotimisoara.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?