Protestatari ”blocați” pe drumul spre Capitală. Poliția Română şi CFR infirmă acuzaţiile

10 August 2018
Proteste descurajate
Proteste descurajate
Proteste descurajate Tren la Videle Tren la Videle

Mai multe coloane de mașini care se îndreaptă spre Capitală au fost oprite de echipaje ale poliției, pentru verificări în trafic. Situația a fost reclamată de mai mulți protestatari din Piața Universității și Piața Victoriei care țin legătura cu cei din țară. De asemenea, o garnitură de tren din Craiova a fost oprită timp de 4 ore la Videle. Poliția şi oficialii CFR infirmă însă orice acţiune deliberată.

UPDATE. Centrul de informare și relații publice al Inspectoratului General al Poliției infirmă informațiile din spațiul public conform cărora mai multe autovehicule au fost oprite în drumul spre Capitală.

"La nivel național, nu a existat niciun caz în care un autovehicul să fie oprit în trafic și să nu i se permită deplasarea către municipiul București", se spune în comunicatul remis Realitatea TV.

IGPR admite că "polițiștii sunt în trafic pentru siguranța și fluența traficului rutier, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și salvarea de vieți".

Știrea inițială:Mai multe coloane de mașini care se îndreaptă spre Capitală au fost oprite de echipaje ale poliției, iar mașinile și oamenii sunt controlați.

O coloană de autocare este oprită la Slobozia, o altă coloană de mașini este oprită la Breaza. De asemenea, o garnitură de tren pornită din Craiova este blocată în câmp aproape de Videle, din cauza unei "defecțiuni tehnice".

"Încercăm să luăm legatura cu ei și nu merge nimic, nici Facebook. Nu am auzit niciodată să fie oamenii controlați de muniție în România. Doar pe vremea lui Ceausescu. Nimeni nu ne dă nicio explicație", a declarat la Realitatea TV Mario Mocanu, protestatar din Ardeal.

Potrivit acestuia, nu este normal ca românii să vină de la 3 mii de kilometri distanță și să fie blocați la intrarea în București.

"Am venit cu 2 coloane, iar 4 coloane sunt pe drum, cele care au probleme. Nu pot să estimez numărul de oameni pentru că nu știu câți au plecat. Dacă ei fac astfel de controale, atunci vor ajunge seara târziu. Nu vrem niciun fel de violență. N-am venit 3 mii, 5 mii de kilometri ca să facem violențe aici".

Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat vineri dimineață, că oferă sprijin Poliţiei Capitalei prin Biroul pirotehnic pentru efectuarea unui control pirotehnic preventiv care vizează verificarea autoturismelor parcate în zona Piaţa Victoriei.

"Acţiunea are drept scop asigurarea protecţiei cetăţenilor care se vor afla în această zonă, precum şi a celor care o vor tranzita", arată Poliţia Capitalei.

UPDATE 17:00

Purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat că nouă trenuri au avut și vor avea întârzieri până ce linia Grădinari – Chiajna va fi redeschisă. Problema este aceeași ca mai devreme. nu este tensiune, după ce pantograful unei locomotive s-a rupt. Au fost trimise trenuri Diesel pentru a tracta trenurile electrice rămase fără tensiune acum. Vor ajunge în Capitală cu întârzieri (de la 40-50 min până la 120 de minute- estimare).

Ştirea iniţailă

CFR a anunțat în jurul orei 12.00 că sunt probleme cu circulaţia feroviară pe tronsonul Grădinari - Chiajna, fir II de circulaţie, din cauza unei defecţiuni tehnice produse la linia de contact'.

Defecţiunea a apărut ca urmare a ruperii pantografului la locomotiva trenului IR 1696, care circulă pe distanţa Timişoara Nord - Bucureşti Nord.

"La faţa locului se află echipa de specialişti care acţionează cu drezina pantograf, pentru remedierea defecţiunii şi redeschiderea circulaţiei feroviare în cel mai scurt timp şi în condiţii de siguranţă. S-a intervenit pentru remedierea defecţiunii la locomotivă electrică a trenului IR 1696, trenul fiind tras în staţia CF Chiajna. Urmare verificărilor făcute la linia de contact s-au constatat defecţiuni care nu permit circulaţia trenurilor cu tracţiune electrică. Până la remedierea defecţiunii la linia de contact, circulaţia trenurilor pe distanţa Chiajna - Grădinari (fir II) se va face cu tracţiune Diesel", se precizează în comunicatul CFR.

Trenul oprit pe drum spre București:

Stire în curs de actualizare

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Andreea Tiplea
10 Aug 15:56
Ma numesc Andreea Tiplea, secretar general al Federatiei Romanilor de Pretutindeni. Cu sau fără aprobare voi fi prezenta la protest. Sunt 6 ani de când trăiesc printre străini și duc dorul celor dragi. Sunt 6 ani de când încerc sa susțin familia lăsată aici și încerc sa acopăr eu ceea ce le ia guvernul. Ajunge! E disperata nevoie de o schimbare. Nu sunt de acord cu violenta și sper ca protestele sa rămână pașnice dar vreau sa cred ca ai mei copii au o șansa sa își facă un viitor in România.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?