Protest la Institutul Oncologic București: Medicii nu mai au cu ce să-i trateze pe pacienți

11 Martie 2019
Protest la Institutul Oncologic București: Medicii nu mai au cu ce să-i trateze pe pacienți
Protest la Institutul Oncologic București: Medicii nu mai au cu ce să-i trateze pe pacienți

Situație disperată la Institutul Oncologic București. Medicii și asistentele care au ieșit vineri în stradă, pentru că nu au cu ce să-i trateze pe pacienți, amenință cu noi proteste. Între timp, conducerea spitalului va merge la discuții cu reprezentanții Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare. 

Mai mulți angajați ai Institutului Oncologic Bucureşti au protestat vineri. nemulțumiți de lipsa de echipamente la secția de radiolterapie. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut vineri rezolvarea "de urgenţă" a situaţiei de la Institutul Oncologic Bucureşti, astfel încât pacienţii să poată beneficia de tratamentul de care au nevoie, informează un comunicat de presă al ministerului de resort, notează Agerpres.

Mai mulţi angajaţi din radioterapie au protestat vineri la institut. Protestul a fost unul spontan şi a avut loc în condiţiile în care aceşti angajaţi se tem că îşi pot pierde locurile de muncă, deoarece un echipament cu care lucrează nu a primit autorizaţie de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

"Astăzi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a desemnat o echipă condusă de secretarul de stat Tiberiu Brădăţan care a fost la IOB şi a discutat cu conducerea institutului şi cu protestatarii. În urma discuţiilor, s-a stabilit că luni dimineaţă va avea loc o întâlnire între reprezentaţii IOB, CNCAN şi MS în vederea identificării soluţiilor de rezolvare a acestei situaţii", a precizat ministerul.Potrivit managerului unităţii medicale, Lidia Kajanto, un echipament vechi de 17 ani nu a primit autorizaţie de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. "Angajaţilor le este teamă că, dacă nu vom avea autorizaţie de la CNCAN la un anumit echipament, nu o să mai putem lucra şi ei rămân fără loc de muncă", a explicat ea.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?