Proiectul de lege pentru pensiile speciale ale cadrelor didactice, retrimis la comisii

5 Septembrie 2016

Proiectul de lege prin care se acordă personalului didactic cu o vechime efectivă de cel puţin 30 de ani, la împlinirea vârstei de pensionare, a unei pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate, care era pe ordinea de zi a plenului Senatului, a fost trimis, luni, la Comisia de învăţământ, pentru două săptămâni, sc, scrie

Anunţul a fost făcut în plenul Senatului de preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru (PSD).

Proiectul de lege are drept obiect de reglementare acordarea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control, cu o vechime efectivă de cel puţin 30 de ani în învăţământ, la împlinirea vârstei de pensionare, a unei pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate, înainte de data pensionării.

Reprezentantul Guvernului a anunţat în plen că Executivul nu susţine propunerea legislativă, având în vedere că, în prezent, sistemul public de pensii funcţionează având ca principiu de bază cel al contributivităţii. Consiliul Legislativ a dat un punct de vedere pozitiv, în timp ce Consiliul Economic a avizat negativ proiectul de lege. Comisia de învăţământ a dat un raport de admitere cu amendamente.

”Discuţiile din comisie s-au purtat fără îndoială pe condiţia de astăzi a cadrului didactic şi pe faptul că, în ultimii cinci ani de zile, din sistemul de învăţământ s-au pierdut circa 200.000 de elevi, cifra demografică este în scădere şi, ca urmare, nu cred că se solicită bugetul mai mult decât s-a acordat în acest an în sistemul de învăţământ”, a spus preşedintele comisiei, Ecaterina Andronescu (PSD).

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?