Profesor din Călăraşi, acuzat că-şi pipăia elevele. "Venea dumnealui la bancă"

15 Ianuarie 2016
Tragedie. Un profesor a murit electrocutat în faţa elevilor, în timpul unui experiment
Tragedie. Un profesor a murit electrocutat în faţa elevilor, în timpul unui experiment

Un profesor dintr-o localitate din judeţul Călăraşi a fost arestat la domiciliu, după ce şi-a pipăit elevele la ore. Dascălul este acuzat de corupere sexuală. De asemenea, şi soţia acestuia, care predă la aceeaşi şcoală, este acuzată că a devenit agresivă la ore, în urma scandalului în care a fost implicat soţul ei.

Profesorul preda Fizică şi Chimie la şcoala din comuna Ileana. Mai multe eleve de clasa a VI-a s-au plâns părinţilor că, în timpul orele, profesorul le pipăie.

"Ea se ferea. Deci clar mi-a spus 'mama, eu am văzut că face la colega x, y şi aşa...'. Dar zice: 'eu încercam să păstrez o anumită limită. Culmea e că venea dumnealui la bancă'", a povestit mama unui eleve.

"Noi, ca părinţi, am rămas stupefiaţi! Am rămas fără cuvinte... fără cuvinte!", a declarat un alt părinte.

Un băiat i-a mai povestit mamei lui că dascălul îşi pipăia elevele pe piept, pe picioare şi chiar în zona intimă: "Eu ce am auzit de la băiat că le-a pipăit pe fete, le punea mâna pe piept, pe picioare, le băga mâna între picioare când erau pe scaune".

Nu ar fi însă, prima dată când profesorului i se aduc asemenea acuzaţii. De data aceasta totuşi, părinţii au depus plângere la Poliţie, iar procurorii din Lehliu Gară au preluat cazul. Bărbatul se află acum în arest la domiciliu.

O anchetă a fost făcută şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

"Comisia a efectuat cercetări, au reieşit nişte fapte incompatibile cu calitatea de cadru didactic şi, în urma propunerii comisiei, consiliul de administraţie, pe data de 18 decembrie, a hotărât sancţionarea profesorului Ioniţă Nicolae cu desfacerea contractului de muncă", a declarat Tudor Constantin, inspector şcolar general ISJ Călăraşi.

Imediat după scandal, elevii s-au plâns că soţia profesorului, care predă Biologie la aceeaşi şcoală, a devenit agresivă. Deocamdată, conducerea şcolii susţine că nu a primit plângeri de la părinţi.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?