Procurorul militar care a deschis dosarul ,,10 august'' rupe tăcerea!

18 Februarie 2019

Procurorul militar care a deschis dosarul 10 august rupe tăcerea! Într-un interviu pentru Ziare.com, Bogdan Pîrlog susține că cercetarea sa disciplinară are ca miză îngroparea dosarului protestului diasporei. 

Procurorul militar Bogdan Pîrlog, prezent în Piaţa Victoriei pe 10 august şi cel care s-a autosesizat, vorbeşte pentru prima dată despre atmosfera de la faţa locului. 

"Înregistrările arată cel mai bine dacă a fost vorba sau nu de o intervenție nejustificată, de purtare abuzivă. [...] Nu am apucat să mă îndepărtez și au început să se audă bubuiturile, a avut loc intervenția, așa ca m-am întors. Lucrurile s-au deteriorat așa de tare încât nu am mai putut să părăsesc zona. Erau lupte pe străzi inclusiv în fața blocului meu, nici acasă nu puteam ajunge,"spune Pîrlog.La câteva luni după deschiderea dosarului, inspecția judiciară a început cercetarea disciplinară a lui Bogdan Pîrlog. I se reproşează că nu şi-ar fi înştiinţat superiorii că va merge la protest. Acesta spune că de fapt miza cercetării sale este închiderea dosarului.

"Inițial am fost cercetat că nu am completat un registru de consemnare a proceselor verbale. [...] După ce a căzut prima acuzație, ea a fost reformulată. Adică nu mi-aș fi informat șefii ierarhici, " precizează procurorul.

"A fost interesant! Ba se încerca inducerea ideii că i-am condus pe protestatari, ba pe jandarmi. Și, desigur, au apărut poze ale unor oameni cărora le era atribuită identitatea mea. Cea mai frumoasă e o poză din Afganistan cu un grănicer finlandez destul de în vârstă, " a mai spus Pîrlog.

Alți doi procurori militari sunt cercetați disciplinar în legătură cu dosarul 10 august: şeful secţiei militare generalul Gheorghe Cosneanu şi procurorul Codruț Mihalache. 

Sursa: Ziare.com

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Kaghebeul lucreaza sa salveze pesideul ...
18 Feb 16:48
... care face mai mult rau decit un razboi direct !!! Oare cind scapam de nenorocitii astia care ascund continuu adevarul pentru a peroetua minciuna, coruptia, lenea di haisul !?
Răspunde
0 0
horea
18 Feb 15:45
Acestea sunt metodele comuniste de a intimida.
Comunismul nu a murit in Romania si inainteaza pana se transforma iar in dictatura.
Pacat de cei care au murit in '89.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?