Procurorul general al Spaniei cere inculparea pentru rebeliune a liderilor separatiști catalani

30 Octombrie 2017
Catalonia
Catalonia

Procurorul general spaniol a cerut punerea sub acuzare pentru rebeliune a liderilor catalani, după declararea independenței regiunii, notează BBC.

Jose Manuel Maza, procurorul general al Spaniei, a făcut primul pas spre punerea sub acuzare a liderilor catalani care au susținut separarea regiunii. Potrivit sistemului legal spaniol, solicitarea trebuie aprobată de un judecător.

Liderii separatiști sunt acuzați printre altele de rebeliune. Liderii guvernului regional din Catalonia ''au creat o criză instituțională care a culminat cu o declarație unilaterală de independență și o nesocotire totală a Constituției noastre'', a declarat procurorul general al Spaniei, Jose Manuel Maza. Potrivit presei spaniole, el a sugerat inclusiv arestul preventiv.

Dacă vor ajunge în fața instanței și vor fi găsiți vinovați, acești politicieni catalani riscă până la 30 de ani de închisoare.

Mișcarea vine într-un moment în cvare Madridul a preluat controlul direct asupra regiunii catalane, suspendând autonomia și înlocuind oficialii catalani cu responsabili spanioli. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?