Procurorul Cristian Lazăr rupe tăcerea. Arată cu degetul: "trebuie să răspundă!"

1 Noiembrie 2018
Procurorul Cristian Lazăr
Procurorul Cristian Lazăr
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorul Cristian Lazăr, cel care a emis rezoluția de clasare pentru Klaus Iohannis în 2014, a declarat joi că acel document nu avea ce să caute în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, precizând că persoana care a pus rezoluția acolo trebuie să răspundă.

„Cine a pus-o acolo trebuie să răspundă. Acest document nu avea ce să caute acolo", a declarat, pentru Mediafax, procurorul Cristian Lazăr.

El a ținut să sublinieze că nu e treaba sa să știe cine anume a pus această rezoluție de clasare la dosar și că nu acuză pe nimeni în acest sens.

Procurorul a precizat, în ceea ce privește rezoluția, că, prin acest act, a clasat plângerea unui petent, Marius Marinescu, făcută pe numele lui Klaus Iohannis. Prin același document, Cristian Lazăr a disjuns cauza cu privire la doi consilieri locali, Hans Klein și Helmut Lerner, pentru conflict de interese.

Procurorul a mai menționat că președintele Klaus Iohannis nu l-a favorizat în niciun fel pentru soluția de clasare.

„Cu ce să mă favorizeze? Cu o funcție pentru a cărei propunere nu o făcea el?", s-a întrebat, retoric, Cristian Lazăr, care precizează că a fost propus adjunct la Sectia de urmarire penală și criminalistică la Parchetul General de fostul ministru Raluca Prună, cu avizul unanim al Secției de procurori a CSM.

Klaus Iohannis a semnat, pe 15 decembrie 2015, decretul de numire în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General în cazul lui Cristian Aurel Lazăr. Pe 14 septembrie 2014, procurorul clasase o speţă care-l viza pe şeful statului.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?