Procuroarea lui Dragnea are probleme după ce l-a contrazis pe Tudorel Toader pe Facebook

18 Iulie 2018
Scandal între Lancranjan si Toader pe subiectul abuzului în serviciu în Germania
Scandal între Lancranjan si Toader pe subiectul abuzului în serviciu în Germania

Procuroarea care îl anchetează pe Liviu Dragnea a intrat din nou în vizorul Inspecţiei Judiciare. Alexandra Lăncrăjan este verificată dacă a comis abateri disciplinare după ce s-a contrat pe Facebook cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Alexandra Lăncrănjan, procurorul DNA care instrumentează dosarul Tel Drum, i-a dat sâmbăta o replică dură pe Facebook ministrului Justiției.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu. Mărul discordiei dintre Lăncrăjan şi Toader a fost existenţa abuzului în serviciu în legislaţia germană.

Tudorel Toader, "urecheat" de procuroarea care îl anchetează pe Dragnea. Schimb de replici noaptea

În vreme ce procuroarea DNA a susţinut că abuzul în serviciu, atât de controversat în ultima perioadă, este incriminat în codul penal german, Toader a spus contrariul.

Alexandra Lăncrăjan i-a dat o replică dură lui Tudorel Toader, scriind despre ministrul Justiției că ar trebui "sa aiba rabdare sa citeasca o lege pana la capat". Lăncrăjan a folosit la final hashtagul #punetimanapecarte.

"Pentru un om care se considera un profesionist al dreptului este foarte important sa aiba rabdare sa citeasca o lege pana la capat, sa argumenteze fara a denatura realitatea juridica si atunci cand argumentele nu sunt in favoarea teoriei sale sa accepte fara a deturna textul legal sau a omite lucruri. Cand nu mai poti sa faci asta...

Spre exemplu, in Germania sunt foarte multe articole in codul penal care reglementeaza actiuni specifice ale functionarilor publici fara a le denumi abuz in serviciu.

Lăncrăjan a mai fost o dată verificată de Inspecţie, dar cazul a fost ulterior clasat.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ghita Bizonu'
18 Jul 19:55
Lancranjan greseste ca cand scrie
" Cine vrea şi poate lesne înţelege că art. 266 C. pen. german incriminează conduite într-o paletă mult mai largă ca legiuitorul român. Ba mai cuprinde şi încălcarea unor obligaţii ce decurg dintr-o convenţie. Şi nu are nici prag. Iar pentru această constatare este suficientă Teoria generală a dreptului, anul I ....
Lancranjan nu are habar de Codul Penal roman !

Hai sa comparam textele .
Textul german in traducerea Lancrajncei :

[quote]
Secțiunea 266
(1) Fapta persoanei care abuzează de autoritatea ce i-a fost acordată prin lege, prin învestirea de către o autoritate publică sau pe cale convențională, de a dispune de bunurile altei persoane sau de a efectua acte în numele sau interesul altei persoane ori de a-și asuma obligații în numele acesteia sau care își încalcă obligația de a proteja drepturile patrimoniale și interesele altei persoane, obligație stabilită prin lege, decizie a autorității publice sau pe cale convențională, și, prin urmare, provoacă prejudicii respectivei persoanei, se pedepsește cu închisoarea de cel mult cinci ani sau cu amendă.
[/quote]


Si din Noul Cod Penal
[quote]
CAPITOLUL II

Infracţiuni de serviciu

Art. 297

Abuzul în serviciu

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe
Răspunde
0 0
Mihai
18 Jul 14:10
Bubosul asta mafiot este sluga infractorului Dragnea.
Răspunde
0 0
Mihai S
18 Jul 13:12
Democratie a la Dragnea & Tariceanu si justitie a la Tudorel.
Romania se indreapta cu pasi repezi spre Banana Republica.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?