Proceduri mai simple pentru adopție! Proiectul de lege, adoptat de deputați, merge la promulgare

16 Martie 2016

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, în unanimitate proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2004 care simplică procesul de adopție. Conform proiectului, în favoarea căruia au votat 219 deputați, se reduc anumite termene din Legea adopțiilor astfel încât procedura să fie mult mai simplă. Proiectul de lege va fi trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, potrivit Realitatea TV.

Conform proiectului de lege, perioada în care un copil este declarat adoptabil a fost redusă la șase luni, iar atestatele pentru adopție vor fi valabile pentru doi ani.

O altă modificare importantă se referă la acordarea unui concediu de acomodare atunci când copilul adoptat are mai mult de doi ani. Concediul se va acorda unuia dintre păriţii adoptivi, va fi de până la 12 luni şi va fi plătit.
 
Totodată, proiectul de lege prevede acordarea unei indemnizaţii lunare în valoare de 1.700 de lei și reduce termenul în care un copil devine eligibil pentru adopţia internaţională de la doi ani la un an.

 

 
 


Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?