Cât fac 10-9+1=? Această problemă de matematică a revoltat internetul

10 Septembrie 2019

O întrebare simplă de matematică a încins internetul şi i-a împărţit pe "matematicieni" în două tabere. Cât fac 10-9+1=?

Simpla problemă de matematică a stârnit o mulţime de reacţii pe Facebook, acolo unde sute de oameni s-au întrecut în rezolvarea exerciţiului, oferind, pe lângă răspuns şi o explicaţie mai mult sau mai puţin... logică. 

Deşi multă lume spune că răspunsul este 0, întrucât presupun că adunarea se face înaintea scăderii, de fapt, răspunsul la întrebarea: cât fac 10-9+1 este 2. Şi asta pentru că, în cazul exerciţiilor în care apar operaţii de acelaşi ordin (numai adunări şi/sau scăderi, sau numai înmulţiri şi/sau împărţiri), le efectuăm în ordinea în care sunt scrise.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gigel Vasile
11 Sep 15:43
Vă recomand să mergeți și voi la școală ca să nu mai revoltați internetul cu astfel de articole. Am avut nevoie de tampoane pentru că mi s-au scurs neuronii prin urechi și nu puteam să rămân fără ei. Drumuri bune, colega!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?