Problema asta este înșelătoare! Spune repede care este răspunsul corect, a sau b?

19 Ianuarie 2018

Acest exercițiu de matematică este foarte dificil la prima vedere, însă asta nu înseamnă că nu poate fi rezolvat. Totuși, nu trebuie să fii un geniu ca să îți dai seama care este principiul de la baza acestei probleme. Iar odată ce găsești cheia, rezolvarea vine aproape de la sine.

Tot ce îți rămâne sunt calculele simple de înmulțire și împărțire, pe care cu siguranță le-ai învățat încă din școala primară. Pentru ca totul să fie și mai simplu, îți mai dăm un indiciu: totul se bazează pe ordinea efectuării operațiilor. Te-ai prins?

(w500)

Dacă nu, află că răspunsul este 1, pentru că: 49 / 7(4 + 3) = 49 / 7 (7) = 49 / 49 = 1.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Radu
19 Jan 18:26
Eu cred ca va inselati. Intr-un calcul in care avem doar inmultiri si impartiri: 49 / 7 (7) , cum cele doua operatii au aceiasi prioritate, se fac calculele in ordine de la stanga la dreapta. Deci calculam 49/7 = 7 iar rezultatul il inmultim cu 7: 7*7 = 49.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?