Principalii candidați pleacă în SUA! Iohannis și Dăncilă vor fi, în aceeași perioadă, la New York

21 Septembrie 2019

Principalii candidați la alegerile prezidențiale se pregătesc să plece în America. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă vor fi prezenți, în aceeași perioadă, la New York. Președintele va participa la Adunarea Generală a ONU, iar premierul și-a programat mai multe întâlniri cu oficiali americani și oameni de afaceri. Și președintele USR, Dan Barna, va face o vizită în SUA în ultima săptămână din septembrie.

Viorica Dăncilă este prima care va pleca în Statele Unite. Potrivit unor surse oficiale, va pleca duminică, cu un avion de linie.

Premierul participă pe 27 septembrie, la New York, la o conferinţă dedicată mediului de afaceri, organizată de Camera de Comerţ Româno-Americană. Cu acest prilej, premierul va avea întâlniri cu vicepreședinte SUA, Mike Pence, și cu secretarul Rick Perry.

Din delegația care o va însoți pe premierul Viorica Dăncilă fac parte mai mulți miniștri. Printre aceștia: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, Ramona Mănescu, ministrul de Externe și ministrul Sănătății Sorina Pintea. Din delegație ar fi trebuit să facă parte și Mihai Fifor, vicepremierul care se ocupă de parteneriatele stragice. Potrivit unor surse, Fifor va rămâne acasă după ce Curtea Constituțională l-a obligat pe Klaus Iohannis să semneze decretele de revocare ale unor miniștri. Printre ei aflându-se și Mihai Fifor.

Cine pleacă sigur însă la New York este Klaus Iohannis. Președintele va participa, săptămâna viitoare, la Adunarea Generală a ONU. Iohannis va susține un discurs și va participa la recepțiile oferite de secretarul general al ONU și de președintele Donald Trump. Klaus Iohannis va avea și mai multe întâlniri bilaterale.Și președintele USR va face o vizită în SUA, în ultima săptămână a lunii septembrie. Dan Barna va participa la forumul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene. Președintele USR nu figurează însă printre cei care vor lua cuvântul.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
21 Sep 15:54
In Rusia nu merge nimeni , sau Gusa nu mai da consultanta politica la nici unul ?
Răspunde
0 0
Krai
21 Sep 10:29
Dar nu mai sunt magazine la bucuresti pe placul printesei adormite?sau de ce pleaca si asta?x
Nu e nimic de treaba pe acasa?
Sigur ai trebuie vreo plasa de carat cartofii de la nustiu ce casa de moda
Răspunde
0 0
Americanul
21 Sep 09:11
Am uitat sa precizez, 30 avioane F35 si Exxon Mobil....se pare ca Iohanis a inteles ca trebuie sa aduca in SUA si Guvernul pentru urgentarea afacerii.
Răspunde
0 0
Americanul
21 Sep 09:08
De aici se aprinde lumina, pe Barna nu l-a chemat nimeni, el are boss-ul la Londra.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?