Primele cazuri de gripă porcină în Finlanda, Cuba, China şi Thailanda

12 Mai 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Primele cazuri de gripă porcină în Finlanda, Cuba, China şi Thailanda. Un raport publicat pe Internet de revista Sience arată că numărul celor contaminaţi cu virusul H1N1 este, numai în Mexic, de 23.000 de oameni. Cifrele oficiale sunt de 10 ori mai mici.

Raportul, elaborat de o echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, estimează că numărul real al îmbolnăvirilor este cu mult peste cel prezentat de autorităţile din Mexic. Bilanţul oficial arată că în statul latino-american gripa porcină este la originea a 56 de decese, în vreme ce numărul cazurilor de contaminare depăşeşte cu puţin 2.000 de oameni.

Această diferenţă are şi o explicaţie. Oamenii de ştiinţă afirmă că nu toţi cei care au fost infectaţi au ajuns şi la medic pentru analize. Mulţi au suferit o formă uşoară a gripei şi s-au vindecat tratându-se acasă, fără a intra astfel în baza de date a autorităţilor.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?