GREVĂ în primăriile din ţară, marți dimineață. Programul cu publicul, perturbat

4 Iulie 2016

Sindicaliştii din administraţia locală au declanşat protestele. Marţi dimineaţă, timp de o oră, angajaţii primăriilor şi consiliilor judeţene au oprit lucrul, într-o grevă de avertisment. Sindicaliştii spun că acesta este doar primul pas spre greva generală.

Revendicările Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, FNSA, sunt următoarele: majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, și acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din administrația publică locală.

În administrația locală, salariile sunt mult mai mici față de cele ale celorlalte categorii de bugetari. Câștigurile sunt de aproape 1.350 de lei lunar, aproape de salariul minim pe economie. 

Primarul Gabriela Firea declara, luni, că protestele funcționarilor sunt justificate pentru că nu este plăcut să lucrezi cu oameni nemulțumiți.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?