Preţurile carburanţilor au explodat de la începutul anului

15 Aprilie 2019

De mai bine de două luni, prețurile carburanților la pompă se majorează aproape zilnic. De la finalul lui ianuarie până acum au crescut, în medie, cu 50 de bani, potrivit unei analize Realitatea TV.

Cea mai semnificativă scumpirea se observă în cazul benzinei. Astfel, dacă la 1 ianuarie, un plin de benzină, de 50 de litri, costa 251 de lei, în prezent este mai scump cu 31 de lei, adică 282 de lei, arată calculul Realitatea TV, bazat pe preturile medii la nivel naţional przentate de peco-online.ro. 

În intervalul de referinţă, un litru de benzină s-a scumpit cu 62 de bani, de la 5,02/litru lla 5,64 lei/litru. 

În cazul unui plin de motorină, tot de 50 de litri, dirferenţa între 1 ianaurie şi 14 aprilie este de 22 de lei, adică de la 269,50 lei la 291,50 lei.

În intervalul 1 ianuarie - 14 aprilie, un litru de motorină s-a scumpit cu 44 de bani, de la 5,39 lei la 5,83.Potrivit Oil Bulletin, preţul mediu al motorinei din România era de 1,23 euro/litru, în media ţărilor din regiune, cu excepţia Bulgariei, în timp ce preţul benzinei era de 1,19 euro/litru, printre cele mai ieftine din Uniunea Europeană.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?