Preţul apartamentelor noi ar putea coborî cu 15-25 de procente

20 Martie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Criza de pe piaţa imobiliară e departe de sfârşit. La fel şi modificarea preţurilor. Apartamentele vor continua să se ieftinească, iar valoarea imobilelor vechi va scădea cu 30 până la 50%. Preţul imobilelor noi va coborî cu 15 până la 25%, potrivit unui studiu NewsIn.

Potrivit celor intervievaţi de NewsIn, preţul apartamentelor a explodat din cauza creditării excesive. Astfel, valoarea unui apartament cu două camere a ajuns, într-un singur an, de la 15.000 la 60.000 de euro. Şi a tot crescut apoi, până a ajuns la 120-130.000 de euro.

Aproape 90% dintre cei intervievaţi de NewsIn sunt de părere că imobilele vechi au fost supraevaluate. Stoparea creditării va duce însă la o stabilizare a pieţei. Astfel, se estimează o diferenţă de 20–30 de procente între preţurile imobilelor noi şi ale celor vechi.

În prezent, vânzările de locuinţe vechi sunt blocate, iar tendinţa de scădere a preţurilor este mai accentuată decât pe piaţa imobilelor noi. În cazul caselor de categoria mediu, intervievaţii apreciază o scădere a preţului de 20% şi de cel mult 5% la categoria lux.

Cercetarea a fost realizată de Agenţia NewsIn, în perioada 10 ianuarie-10 martie, pe un eşantion de 190 de companii imobiliare, chestionarele fiind aplicate persoanelor din conducerea companiilor.Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?