Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj emoţionant pe Facebook

1 Februarie 2015

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, pe pagina sa personală de Facebook, trecerea în nefiinţă a doi importanţi preşedinţi europeni, îndemnând la un moment de reculegere în memoria celor doi, fostul preşedinte al Germaniei, Richard von Weizsäcker și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să amintească, prin comentariul făcut pe pagina sa de Facebook, decesul celor doi foşti preşedinţi şi eforturile acestora de a-şi reconstrui ţările, după căderea comunismului în Europa.

"Două figuri emblematice ale Europei postcomuniste, Richard von Weizsäcker, fost președinte al Germaniei, și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei, s-au stins din viață în aceste zile. Ambii au cunoscut bine perioada războiului rece și, după căderea comunismului în estul Europei, s-au implicat cu toată forța în reconstrucția propriilor țări. Despre amândoi aș putea spune că și-au datorat viziunea politică reformatoare dorinței de a-și împăca popoarele cu propria istorie. Cine închide ochii trecutului, spunea Richard von Weizsäcker, e orb față de prezent. Voi păstra pentru cei doi oameni de stat un moment de reculegere. Vă invit pe toți să învățăm de la ei încăpățânarea și curajul de a căuta drumuri noi în viață și în politică."Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
iacobele dana
22 Feb 06:53
DOMNULE PRESEDINTE , noul cod fiscal este o galeata de pomeni facuta special pentru a nu pierde puterea. dar in loc sa-si faca treaba de exemplu sa verifice cum s-au dat fonduri europene pentru a distruge pescuitul din delta dunarii , ce s-a intimplat cu este nimic pe linga banii dati prin flag delta dunarii si alte masuri. sau prin masura ajutor pentru tinerii fermieri pentru achizitii de pamant care s-au facut tot de la mama, tata etc banii ramanand astfel in familie. incurajeaza astfel evazionistii si loveste in cei care muncesc.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?