Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop: "Un popor fără elite riscă să rătăcească"

4 Iulie 2018
Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop: "Un popor fără elite riscă să rătacească"
Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop: "Un popor fără elite riscă să rătacească"

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a fost invitat la emisiunea "Realitatea Românească", unde a vorbit despre importanţa educaţiei. 

Invitat în emiusea lui Octavian Hoandră, Ioan Aurel Pop a precizat: "Este îngrijorător, pentru că din experienţa mea de istoric vă spun, un popor fără elite riscă să rătacească. Trebuie să restabilim încrederea poporului în intelectualitate. După o istorie de peste un mileniu, în aceste momente România se înnăbuşă mai ales din cauza lipsei de încredere a oamenilor în cei care îi conduc".

Preşedintele Academiei Române a mai vorbit despre cât de importantă este educaţia în evoluţia unui popor: "Secretul este educaţia, o bună educaţie. Dacă se acordă un procentaj potrivit educaţiei, este extrem de bine. Din păcate, unii dintre formatorii de opinie nu mai cred în educaţie, nu mai cred în literatură. Intelectiualii au obligaţia, mai ales dacă sunt dascăli, să reaşeze educaţia pe un piedestal, acolo unde îi este locul. Din păcate, a trecut vremea când nu se puteau realiza decât cei care au educaţie. Vocea intelectualitaţii româneşti trebuie să se audă, trebuie încurajate performanţele", a precizat Ioan Aurel Pop.

Întrebat cum se simte ca preşedinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop a spus: "Încerc să ma acomodez. La Academie, m-a intimidat o vreme faptul că am fost ales cel mai tânăr membru corespondent, la 45-46 de ani."

Preşedintele Academiei Române a a mai vorbit şi despre problemele pe care le-a întâmpinat Academia Română de-a lungul vremii. "Academia Română are mari problele logistice. Bunurile pe care le avea academia din donaţii au fost confiscate în 1948. După 1989 statul a dat înapoi un minimum de bunuri. A trebuit să mergem la procese lungi (n.r. reprezentanţi ai Academiei Române). Este foarte greu în Academia Română, chiar daca au trecut 30 de ani de la căderea comunismului", a mai spus Ioan Aurel Pop.  

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Groza
05 Jul 12:10
Dl.Pop seful Academiei vorbeste de o istorie de un mileniu. Adica 1000 de ani.Adica anul 1018.Ce face cu restul istoriei? cealalta 1000 de ani pana la Burebista? si inca 500 de ani pana la Zamolxe? Istoria romanilor daco valahi este de cca 2500 de ani in aceasta substanta culturala.Dovada vie este traditia Calusarilor. Ce face insa dl. Ioan Aurel Pop cu istoria lipsa? O da maghiarlor?
Răspunde
0 0
Dan T
05 Jul 06:42
Educatie, elite - vorbe goale dle presedinte al Academiei romane.
Dancila, Dragnea, Serban, Iordache, ministrii si toti conducatorii PSD !
Ii sustineti prin comunicate, asta e ipocrizie.
Răspunde
0 0
Vali
05 Jul 16:04
2 La ce te poti astepta de la un turnator al securitatii.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?