Premierul Emil Boc vrea să se poată circula de Crăciun pe centura de ocolire a Clujului

5 Iulie 2009
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Premierul Emil Boc a vizitat pe 5 iulie şantierul centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, Vâlcele-Apahida, afirmând că îşi doreşte să se poată circula pe acest obiectiv de Crăciun.
"Obiectivul ştim că nu se poate finaliza integral anul acesta, dar cred că, cu o mobilizare bună, putem de Crăciun să circulăm pe centură, chiar dacă nu este terminată la standardele de centură. Asta înseamnă că noi vom avea grijă în continuare de finanţare, iar dumneavoastră cu constructorii să ţineţi acelaşi ritm pe care îl ţineţi în momentul de faţă", a declarat premierul.

Acesta a cerut cât se poate de rapid documentaţia pentru exproprierea ultimelor 200 de parcele de teren din tronsonul 3 al centurii. Premierul Emil Boc s-a angajat că există bani în buget pentru finalizarea acestui obiectiv, care a ajuns să coste 150 de milioane de euro, în loc de 99. Din această sumă, s-au cheltuit până în acest moment 200 de milioane de lei. "Am pregătit sume de bani în buget şi pentru centura Ploieştiului şi pentru centura Clujului şi pentru centura Timişoarei. Avem peste 100 de milioane de euro pentru finalizarea acestor lucrări, pentru că obiectivul este să nu lăsăm lucrurile neterminate", a mai spus Boc.Potrivit directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Ioan Pantelimon, lucrările la centura de ocolire sunt îngreunate de lucrările de consolidare a unei porţiuni de drum, deoarece terenul conţine argilă prăfoasă, iar pânza freatică este aproape de suprafaţă. Centura de ocolare are o lungime totală de 30 km.

Premierul Emil Boc a vizitat duminică şi şantierul autostrăzii Transilvania.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?