Premieră mondială: NATO va face la Târgu Mureș un exercițiu urgențe civile pe simulare virtuală

25 Iunie 2016
Tragedie în Arad: Un tânăr de 15 ani s-a înecat după ce a căzut de pe o saltea gonflabilă
Tragedie în Arad: Un tânăr de 15 ani s-a înecat după ce a căzut de pe o saltea gonflabilă

Un exercițiu de urgențe civile pe simulare virtuală, sub organizarea NATO, se va desfășura între 4 și 7 iulie la Târgu Mureș, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Arafat a precizat că exercițiul va presupune o urgență majoră cu un număr apreciabil de victime și de persoane care trebuie evacuate și va testa capacitatea reală de intervenție în caz de necesitate, scrie Agerpres.ro.

„La Târgu Mureș urmează să se desfășoare un exercițiu NATO pe urgențe civile. Este un exercițiu la care vor participa 14 — 15 țări. Nu va fi un exercițiu cu echipamente desfășurate în teren, cu victime simulate, ci o să fie un exercițiu în care va fi folosit simulatorul virtual pe care îl avem la Târgu Mureș. Se lucrează de 6 luni la acest exercițiu, au fost mai multe sesiuni de planificare, din care ultima a fost săptămâna aceasta și s-a încheiat ieri. Au participat de la NATO, de la Bruxelles, au participat de la IGSU, colegi de la mai multe Unități de Primiri Urgențe și SMURD din țară și reprezentanții companiei care au făcut, în urmă cu circa 3 ani, acest simulator virtual pentru situații de urgență. (...) În acest mod, după cum spun colegii noștri de la NATO, nu a fost făcut nicăieri în lume un exercițiu de urgențe civile sub egida NATO pe simulare virtuală. Deci este o premieră pe care inclusiv ei o testează, să vadă cât de eficientă este”, a explicat Arafat.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?