Postare șoc a Jandarmeriei pentru justificarea violențelor din 10 august, cu imagini Russia Today

16 August 2018

Jandarmeria română postează pe pagina de Facebook un clip video cu intervențiile brutale ale forțelor de ordine din alte țări europene, cu aparenta dorință de a justifica propria acțiune violentă din 10 august, din Piața Victoriei.

După ce coordonatorul acțiunii din Piața Victoriei, maiorul LaurențiuCazan, și-a cerut scuze față de protestatarii care au fost loviți pe nedrept pe 10 august, Jandarmeria revine pentru a justifica, totuși, acțiunea brutală.

”În continuare, vă prezentăm modul de intervenție al forțelor de ordine publică din Uniunea Europeană și Statele Unite, în situații de restabilire a ordinii de drept”, precizează Jandarmeria pe Facebook. 

De precizat că Jandarmeria a folosit imagini filmate de Russia Today, agenția de propagandă a Moscovei. Dovada a fost postată de un comentator Facebook.  

Într-o postare anterioară, Jandarmeria a prezentat propriul film al evenimentelor din 10 august. Filmul nu conține nicio violență a forțelor de ordine împotriva cetățenilor pașnici. 

Procurorii militari au înregistrat, până în prezent, 206 plângeri depuse de către protestatari împotriva jandarmilor, aceştia fiind acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august. Totodată, procurorii au efectuat 81 de audieri.

Mai multe filme surprinse în Piață arată cetățeni pașnici loviți cu violență de forțele de ordine. De suferit au avut și unii jurnaliști agresați de jandarmi, dar și câțiva turiști israelieni și un taximetrist care se aflau în trecere pe lângă Piața Victoriei.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
DODO
16 Aug 19:26
astia sint ciinii lui dragnea El i-a asmutit ( din umbra ca deobicei )
Răspunde
0 0
DODO
16 Aug 19:25
astia sint ciinii lui dragnea El i-a asmutit ( din umbra ca deobicei )
Răspunde
0 0
DODO
16 Aug 19:24
astia sint ciinii lui dragnea El i-a asmutit ( din umbra ca deobicei )
Răspunde
0 0
Dorel
16 Aug 18:16
Ar trebui sa prezentati si modul de actiune al politicienilor
Răspunde
0 0
Vvv
16 Aug 17:47
,,agenturilii straine "sunt de vina ca romanii iau bataie de la cei platiti sa-i apere
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?