Populaţia României continuă să scadă

10 Octombrie 2018

Populaţia României a continuat să scadă şi în luna august. Numărul celor care a murit a fost cu aproape 1.500 mai mare decât al nou-născuţilor, arată o raportare publicată, miercuri, de Institutului Naţional de Statistică.

În august s-au născut 19.033 copii, cu 890 mai mulţi copii decât în iulie, dar au şi murit 20.463 de persoane, cu 311 mai multe decât în luna precedentă.

Din păcate, 98 de copii au murit înainte de a împlini un an, cu 14 mai mulţi faţă de luna iulie 2018.

Comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, numărul născuţilor-vii a fost mai mare cu 1.737, iar al deceselor cu 98, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

De altfel, faţă de luna august a anuluiu trecut, sporul natural, chiar dacă a rămas negativ, s-a înjumătăţit, de la -3.069 la -1.430 persoane), Numărul căsătoriilor a crescut în luna august, ajungând la 22.806, cu 4.171 mai multe decât în luna iulie, arată datele INS. Şi numărul divorţurilor a fost mai mare faţăde luna precedentă.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nae
10 Oct 13:11
Nu-i problema, guvernanti iau luat masuri sa fie siguri ca nu mai ramin multi prin tara iar repopularea va fi un succes ! De ce sa investeasca in viitor cind ei traiesc in trecut ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?