Popa (BNR): Evaluarea FMI este prea pesimistă, economia României va scădea cu circa 1,5% în 2009

5 Aprilie 2009
Foto: bnro.ro
Foto: bnro.ro
Estimarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), care indică o contracţie a economiei româneşti cu 4% în acest an, este prea pesimistă, a spus viceguvernatorul BNR Cristian Popa, care se aşteaptă la o scădere a PIB de aproximativ 1,5%.

El a admis, însă, că scăderea economică va majora un deficit bugetar mare.

"Cred că la acest moment vorbim de un deficit bugetar pentru acest an de circa 4,6% (din PIB), ceea ce pare să fie conform cu nevoia de a consolida, dată fiind încetinirea economiei, care este chiar pronunţată", a declarat Popa.

El a mai spus că obiectivul este de a reduce deficitul bugetar sub limita de 3% din PIB a Uniunii Europene "într-o perioadă de câţiva ani".

FMI a aceptat pentru România, în cadrul acordului de finanţare de 20 miliarde euro de la organismele internaţionale, un deficit bugetar de 4,6% din PIB pentru acest an, mult peste nivelul de 2% din PIB din bugetul votat de Parlament. Anul trecut, România a înregistrat un deficit bugetar de 4,9% din PIB, după standardele româneşti, sau 5,3% din PIB, după standardul european ESA 95.Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?