Ponta: Băsescu a validat Guvernul după semnale externe prin care s-a spus: "Terminaţi cu prostiile!"

23 Martie 2014
Ponta: Băsescu a validat Guvernul după semnale externe prin care s-a spus: "Terminaţi cu prostiile!"
Ponta: Băsescu a validat Guvernul după semnale externe prin care s-a spus: "Terminaţi cu prostiile!"

Preşedintele Traian Băsescu a acceptat să valideze noul Guvern şi să promulge Legea certificatelor verzi în energie deoarece a primit semnale externe prin care autorităţilor de la Bucureşti li s-a recomandat să prezinte stabilitate şi seriozitate şi să termine "cu prostiile interne".

"Mesajul pe care l-am primit și eu l-a primit și președintele Băsescu, că de aia s-a răzgândit în 24 de ore și a investit noul guvern, a fost: domn’e, sunteți o țară serioasă și stabilă, terminați cu prostiile interne și, dimpotrivă, exportați stabilitate și seriozitate, arătați celorlați că e bine să fie în UE și în NATO, nu că, uite, fac ca voi, sunteți în UE și în NATO și vă certați pe plan intern – mai tradus, așa, în limbaj mai puțin diplomatic. Cred că a simțit mesajul, chiar dacă nu-i face plăcere", a spus Ponta la Antena 3.

El a afirmat totodată că partenerii europeni și cei americani au fost extrem de interesați de turneul pe care l-a efectuat recent în Georgia, Albania şi Republica Moldova.

În urmă cu două săptămâni, premierul afirma că acceptarea de către preşedintele Traian Băsescu a noului Guvern a fost influenţată şi de semnale internaţionale, nu publice, prin care s-a transmis că, într-o ţară democratică, acel Cabinet care a fost votat în Parlament trebuie lăsat să funcţioneze.

El a explicat astfel motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu a decis să aprobe învestirea noului Guvern, după ce în aceeaşi zi aprobase doar demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de vicepremier pentru a facilita strict numirea acestuia ca ministru de Interne, refuzând în continuare validarea noului Cabinet.Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
Clar
24 Mar 10:06
Adica strainii dicteaza ce se face in Romania. Care se da mai mare sluga la ei are castig de cauza.
Răspunde
3 0
R.Radu
24 Mar 07:31
Traiasca santajul...modul de guvernare USD...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?